Artık onların da evi olacak

Fatih Belediyesi, ilçenin farklı noktalarına kurduğu 'kedi evleri' ile sokak kedilerini koruma altına aldı.

Artık onların da evi olacak
27 Şubat 2013 Çarşamba 12:55 tarihinde eklendi, 1.229 kez okundu.

 

Fatih Belediyesi, ilçenin farklı noktalarına kurduğu 'kedi evleri' ile sokak kedilerini koruma altına aldı. Ahşap kulübelerde barınan kediler, hem soğuk havalardan korunuyor hem de sağlıklı bir ortamda yaşama fırsatına kavuşuyor.
 
Fatih Belediyesi sokak kedileri için yeni bir proje başlattı. Belediye, ilçenin 24 farklı noktasına yerleştirdiği 'Kedi Evleri' ile sokak kedilerini koruma altına aldı. Ahşap evlere yerleştirilen kediler hem soğuk havalardan korunuyor, hem de sağlıklı bir ortamda yaşıyor. Kedilerin her türlü sağlık, yeme, içme ihtiyacı belediye gözetiminde bu ahşap evlerde karşılanıyor. 
 
 
Fatih'in çeşitli park, meydan ve cami bahçelerine yerleştirilen ahşap evler, vatandaşların da ilgi odağı oldu. Kedileri görmek isteyen  vatandaşlar da uygulamadan memnun. 
 
 
Hayvan Hakları Federasyonu Başkan Yardımcısı Nesrin Çıtrık da projenin sokak kedilerini korumaya yönelik düşünülmüş güzel bir uygulama olduğunu dile getirdi. Çıtrık, "Belediye başkanından bu kedi evlerinin sayısını artırmasını istiyoruz." dedi.
 
Projenin insanlığın, merhametin, şefkatin ve vicdanın göstergesi olduğunu söyleyen Çıtrık, "Kar yağdığı zaman sokak kedileri karın altında kalıyor. Bu kediler bir başka yere gidemez. Belediye başkanından ve Fatih halkından buradaki çaresiz kedilere sahip çıkmasını istiyoruz. Belediye Başkanı'na projeden dolayı şükran duyduğumu belirtmek isterim." ifadelerini kullandı. 

CİHAN