Artık onu dünya tanıyor

Raul'un golüne İspanyollar çok kızdı, bir taraftarın tribünden çektiği hareket EPA fotomuhabiri tarafından görüntülendi.

Artık onu dünya tanıyor
16 Şubat 2011 Çarşamba 11:25 tarihinde eklendi.

 

Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tur ilk maçları dün akşam start aldı, Alman ekibi Schalke İspanyol golcüsü Raul'un fileleri bulan şutuyla Valencia deplasmanından 1-1 beraberlikle döndü. Futbol efsanesi Raul'un golüne İspanyollar çok kızdı, bir taraftarın tribünden çektiği hareket EPA fotomuhabiri tarafından görüntülendi.
 
Mehmet Topal’ın 90 dakika formasını giydiği İspanyol Valencia ise sahasında Alman temsilcisi Schalke ile 1-1 berabere kaldı. Ev sahibi 17. dakikada Salgado’nun kaydettiği golle karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde kapadı. Ancak pes etmeyen Alman Schalke 64. dakikada beraberliği sağladı. Bu dakikada sahne alan Raul, Valencia filelerini havalandırarak maçın skorunu 1-1 olarak ilan etti. 90+3’te Schalkeli Schmitz ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.
 
Bu karşılaşmaların rövanşları 9 Martta oynanacak ve tur atlayan takımlar çeyrek finale yükselecek.
 
AVRUPA KUPALARININ EN GOLCÜ FUTBOLCUSU RAUL
 
Almanya’nın Schalke takımının İspanyol futbolcusu Raul, dün Şampiyonlar Ligi’ndeki Valencia maçında attığı golle, Avrupa kupalarında 71 golle en çok gol atan oyuncu unvanını ele geçirdi.
        
Raul, Valencia’da oynanan ve 1-1 sonuçlanan ikinci tur ilk maçının 64. dakikasında takımına beraberliği getiren golü attı.
        
Maçtan önce Avrupa kupalarında en çok gol atan oyuncu unvanını 70 gollü Milanlı Filippo Inzaghi ile paylaşan Raul, 71 gole ulaşarak tek başına unvanın sahibi oldu.
        
Raul, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde 3. golünü attı. 139 kez Şampiyonlar Ligi maçı oynayan Raul, 71 golünün 69’unu Şampiyonlar Ligi’nde, 2’sini Real Madrid’de oynarken kıtalarararası kupa ve UEFA Süper Kupası’nda kaydetti.
        
16 yıl Real Madrid’de oynadıktan sonra sezon başında Real Madrid’den Schalke’ye transfer olan Raul, 69 golle Şampiyonlar Ligi’nde en çok gol atan oyuncu unvanını da elinde bulunduruyor. Raul, Schalke’de bu sezon 22 maçta 10 kez fileleri havalandırdı.
 
Avrupa kupalarının en golcü 10 oyuncusu şöyle sıralanıyor:
 
         1. Raul (Schalke 04)                          71 gol
         2. Filippo Inzaghi (AC Milan)                 70
         3. Andriy Shevchenko (Dinamo Kiev)            64
         4. Gerd Müller (futbolu bıraktı)              62
         Ruud van Nistelrooy (Hamburg)              62
         6. Thierry Henry (Red Bulls New York)         59
         Henrik Larsson (futbolu bıraktı)           59
         8. Eusebio (futbolu bıraktı)                  54
         Alessandro Del Piero (Juventus)            54
         10. Alfredo Di Stefano (futbolu bıraktı)      50