ARÜ'den Van'a yardım eli

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) öğrenci kulüpleri, sosyal sorumluluk çalışmalarına devam ediyor. 'Van Üşüyor' kampanyası kapsamında ARÜ Bilinçli Gençler Kulübü üyesi öğrenciler tarafından toplanan yardım kolileri Van’daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Ardahan Üniversitesi Rektörlüğü önünden yola çıktı.

ARÜden Vana yardım eli
16 Ocak 2014 Perşembe 23:51 tarihinde eklendi.

Van'da meydana gelen depremde ihtiyaç sahiplerine dikkat çekmek için 'Van Üşüyor' sloganıyla başlatılan yardım kampanyası 20 gün boyunca devam etti. Kampanya kapsamında ARÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda açılan stantta 250 adet yardım kolisi toplandı.

Toplanan yardım kolilerini araçlara yükleyen öğrenciler, ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ile vedalaşmak üzere rektörlük binasına geldi. Öğrencileri rektörlük önünde karşılayan Korkmaz, kampanyadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Topluluk ancak böyle olur. Yani sevinçlerimizi, acılarımızı paylaşmazsak millet olamayız. Hatta insan bile olamayız.

Dolayısıyla sizin bu sosyal sorumluluk projenizi çok önemsiyorum. Ve böyle öğrencilere sahip olduğumuz için üniversitemiz, yönetimimiz ve personelimiz adına sizinle gurur duyuyorum. Hepinizi tebrik ediyorum. Oradaki arkadaşlarımıza, kardeşlerimize çok selam söyleyin.” dedi.

Daha sonra ARÜ ekibi, bir kamyonet ve minibüs ile saat 12.00’da ARÜ Rektörlüğü önünden Van’a doğru hareket etti. ARÜ Öğretim Görevlisi Nihat Emre Börekçi’nin önderliğindeki öğrencilerden oluşan 17 kişilik ekip, yarın yardım kolilerin dağıtımını yapacak. Van Valiliği ile koordineli bir şekilde çalışacak olan ekip, yardım kolilerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.


CİHAN