Asansör boşluğunda can pazarı

Ümraniye'de, bir iş merkezinin asansör boşluğuna düşen ve ağır yaralanan Serkan Gürgen (28), itfaiye ve sağlık ekiplerinin yaklaşık bir saat süren çalışmaları sonucu kurtarıldı.

Asansör boşluğunda can pazarı
29 Eylül 2013 Pazar 10:43 tarihinde eklendi, 1.260 kez okundu.

Olay, saat 08.30 sıralarında Alemdağ Caddesi Yıldırım İş Merkezi'nde meydana geldi. İddialara göre, bir arkadaşını ziyarete gelen Serkan Gürgen, alt kata inmek için asansörü 6. kata çağırdı. Asansörün üst kata geldiğini sanarak atımını atan Gürgen, 4. katta kalan asansörün üstüne düştü. Ağır yaralanan Gürgen çığlık atarak yardım istedi. İmdat seslerini duyan bina sakinleri yardıma koştu ancak bazı kişilerin asansörü çalıştırarak Gürgen'in sıkışmasına neden olduğu idda edildi.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yaralıyı kurtarmak için büyük çaba gösterdi. Halatlar eşliğinde merdiven boşluğuna inen itfaiye görevlileri genci sedyeye bağladı. Bir sağlık ekibi de ilk müdahaleyi asansör boşluğunda yaptı. Daha sonra halatlarla bağlanan sedye güçlükle 6. kata çekildi. Serkan Gürgen'in acılar içinde çığlık attığı duyuldu. Baygın halde ambulansa konulan Gürgen, hastaneye götürüldü.

Bu arada, yardıma koşan mahallenin muhtarı Servet Şimsek, Gürgen'in asansör kapısını anahtarla açtığını iddia etti. Aksi halde kapının açılmayacağını belirten Şimsek, yardıma giden kişilerin bilinçsizce asansörü hareket ettirdiğini söyledi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.


CİHAN