Aselsan Ürdün'den ihracat yapıyor

ASELSAN'ın Ürdün'de yerleşik iştiraki olan ASELSAN Middle East, ilk ihracat kontratını imzaladı. Şirket, adı açıklanmayan bir ülke ile 2 milyon 150 bin dolarlık termal görüş sistemi satmak üzere anlaşma yaptı.

Aselsan Ürdünden ihracat yapıyor
19 Ağustos 2014 Salı 12:37 tarihinde eklendi.
ASELSAN Middle East'in Ürdün King Abdullah Design and Development Bureau (KADDB) Endüstri Parkındaki fabrikasında, Türkiye'den transfer edilen teknoloji yoluyla Ürdünlü teknisyen ve mühendisler tarafından üretim gerçekleştiriliyor.
 
ASELSAN ve KADDB investment Group (KIG) ortaklığında kurulan ASELSAN Middle East Psc. Ltd. (AME), kuruluşunun üzerinden iki yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen gece görüş ve termal sistemler konusunda yetkin ürünler veriyor.
 
Fabrika iki yılda Ürdün Silahlı Kuvvetlerine 23 milyon dolarlık gece görüş ve termal cihaz satışı gerçekleştirdi. AME, ürünlerine geniş bir yelpazede satış sonrası desteği vermeye devam ediyor.
 
Ürettiği yüksek güvenilirlikli sistemler ile Ürdün Silahlı Kuvvetlerinin güvenini kazanarak önemli kontratlar imzalayan AME, aynı başarıyı bölgedeki diğer ülkelerin silahlı kuvvetleri için de yakalamak istiyor.