Aselsan'daki intiharların sırrı çözüldü

Mühendis Hüseyin Başbilen’in ölümünü araştıran bilirkişi raporunda, “olay anında başka kişilerin varlığı tespit edildi” denildi

Aselsandaki intiharların sırrı çözüldü
28 Kasım 2011 Pazartesi 08:17 tarihinde eklendi.

 

ASELSAN mühendislerinin şüpheli ölümleri ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturmada ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Mühendislerden Hüseyin Başbilen’in ölümünün ardından olay yeri inceleme ekiplerince çekilen fotoğraf ve video kayıtları ile diğer delilleri inceleyen bilirkişi, cinayeti işaret etti.
 
Taraf gazetesinin haberine göre, Ankara’da 7 Ağustos 2006’da aracında boğazı ve elleri kesilmiş halde bulunan Başbilen’in ölümüyle ilgili soruşturmada uzman bilirkişi tarafından araçtaki kan ve parmak izleri analiz edildi. Olaydan sonra çekilen onlarca resmi tek tek inceleyen bilirkişinin hazırladığı raporda Başbilen’in “Dışarı çıkmak için kapıyı açmayı başaramayınca yan koltuğa geçtiği, bu esnada vücudundaki yaralar nedeniyle başının torpido gözünün altına gelecek biçimde düştüğü” değerlendirmesi yapıldı.
 
Bunun yanı sıra parmak izi araştırmasında olay anında araçta başka kişi veya kişilerin varlığı tespit edildi. Ayrıca Başbilen’e ait olduğu belirtilen bir çantanın da olaydan sonra araç koltuğuna bırakıldığı belirlendi. Başbilen’in ardından 17 Ocak 2007’de Halim Ünal kafasına isabet eden tek kurşunla öldü.
 
Dosya yeniden açılmıştı
Dokuz gün sonra da Evrim Yançeken, oturduğu binanın altıncı katından düşerek can verdi. ODTÜ mezunu üç genç mühendisin ortak özelliği uçaklar için dost-düşman tanıma sistemi üzerinde çalışmaları oldu. Ankara Başsavcılığı’nın iki yıl önce kapattığı intiharlara ilişkin dosya, bir dönem Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılarından Fikret Seçen’in elde ettiği deliller üzerine Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nca yeniden açılmıştı.