Asgari ücret ne kadar oldu

ASGARİ Ücret Tespit Komisyonu, çalışmalarını tamamladı, peki 2015 asgari ücreti ne kadar oldu, detaylar haberimizde

Asgari ücret ne kadar oldu
30 Aralık 2014 Salı 21:03 tarihinde eklendi, 1.553 kez okundu.

ASGARİ Ücret Tespit Komisyonu 4 toplantının ardından çalışmalarını tamamladı. "2015'in ilk 6 ayı için  Asgari Ücret bekar bir işçi için aylık bürüt asgari ücret bin 202 TL,  ikinci 6 ay için bin 274 TL'ye yükseltildi.Aylık net asgari ücret, bekar bir işçi için 2015'in ilk 6 ayı için 949 TL'ye, ikinci 6 ayı için ise 1000 TL oldu.

Böylece asgari ücret yılın ilk 6 ayı için yüzde 6, ikinci 6 ayı için ise yüzde 6 oranında arttırılmıştır. Asgari ücrette, 2015 yılındaki ortalama artış yüzde 12.30 olarak gerçekleşmiş bulunmaktadır. 1000 TL eşiğini de bu toplantılar neticesinde asgari ücrette aşmış bulunaktayız" dedi.
 

"2015 YILINDA HEDEFLENEN ENFLASYON ORANI YÜZDE 5"
 
Çelik,  2015 yılında hedeflenen enflasyon oranının yüzde 5 olduğunu belirterek, "Ülkemizin 2014 yılında gerçekleşen 2015 yılında hedeflenen ekonomik durumu ile ilgili raporlar ayrıntılı alınmış ve incelenmiştir. Buna göre orta vadeli program çerçevesinde 2015 yılında hedeflenen enflasyon oranı yüzde 5. Gayri Safi Yurt İçi Hasıla büyüme oranı ise yüzde 3.3 olarak öngörülmektedir. Hükümetimiz döneminde emeklilerimiz, çalışanlarımız enflasyona ezdirilmemiştir. Türkiye yaşanan küresel krize rağmen ücret artışlarında pek çok gelişmiş ülkeye göre daha iyi bir durumdadır" diye konuştu.
 
"TÜRK-İŞ OLARAK BU KARARA MUHALEFET EDİYORUZ"
 
Türk-İş temsilcisi Nazmi Irgat da hükümetin açıkladığı Orta Vadeli Program'da 3+3 oranlarının aşıldığını belirterek, "Bizim beklentimizle bu rakamlarla uyuşmamaktadır. Çalışanların yaşam koşulları dikkate alındığında biz, bu ücreti maalesef yetersiz görüyoruz. O bakımdan Türk-İş olarak bu karara muhalefet ettiğimizi sizlere ifade ediyorum" diye konuştu.
 
"BİZİM HİÇ HAYAL BİLE ETMEDİĞİMİZ YÜZDE 6+6 ORANLARINA GELDİ KOMİSYON KARARI"
 
TİSK Temsilcisi Metin Demir, "İşçi tarafının anlaşmaya hiçbir şekilde yanaşamaması bizi anlaşmaya zorladı. Bizim hiç hayal bile etmediğimiz yüzde 6+6 oranlarına geldi komisyon kararı. Bizim hiç düşünmediğimiz aklımızın ucunda bile olmayan oran.  Asgari ücreti arttırmak önemli değil arttırabiliriz. Ama işsizliğin arttığı bir ortamda, asgari ücreti arttırarak işe ulaşmayı zorlaştırılabiliriz endişesini taşıyoruz. Var olan işçilerin de işini kaybetme tehlikesini de düşünmemiz gerekiyor. Bir çok parametreyi düşünerek hareket edersek daha sağlıklı olur.  Asgari ücreti fazla arttırarak işsizliğin daha da tırmandırmanın doğru olmayacağını düşünüyoruz. 2015 yılı zor bir yıl olacak. Ülkemiz ve dünya açısından. İşveren heyeti olarak biz kabul etmek durumunda kaldık" açıklamasında bulundu.