Aşık Veysel anılıyor

Aşık Veysel Şatıroğlu ölümünün 40'ıncı yılında memleketi Sivas'ın Şarkışla İlçesi'ne bağlı Sivrialan Köyü'ndeki mezarı başında dualarla anıldı.

Aşık Veysel anılıyor
21 Mart 2013 Perşembe 17:21 tarihinde eklendi, 4.406 kez okundu.

 

Aşık Veysel Şatıroğlu ölümünün 40'ıncı yılında memleketi Sivas'ın Şarkışla İlçesi'ne bağlı Sivrialan Köyü'ndeki mezarı başında dualarla anıldı. Ozanın ölümünün ardından müzeye dönüştürülen evi de ziyaretçi akınına uğradı.
 
21 Mart 1973'te 78 yaşında yaşama veda eden halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun ölümünün 40'ıncı yılı nedeniyle ilk anma programı Şarkışla Kaymakamlığı tarafından ilçe merkezinde gerçekleştirildi. Buradaki programın ardından Aşık Veysel Şatıroğlu'nun doğup büyüdüğü ve hayata gözlerini yumduğu ilçeye bağlı Sivrialan Köyü'ne gidildi. Köydeki anma programınına Vali Zübeyir Kemelek, Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, protokol üyeleri ile Aşık Veysel'in oğlu Ahmet Şatıroğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Program kapsamında ilk olarak ozanın köyde bulunan ve özel olarak yaptırılan mezarı ziyaret edilerek dualar okundu. Protokol üyeleri ve beraberindekiler daha sonra Aşık Veysel'in ölümünden sonra köyde müzeye dönüştürülen evini ziyaret etti. Ozanın yatağı, sazı, fotoğrafları ve özel eşyalarının bulunduğu müze ziyaretçilerin akınına uğradı. Müzede en çok ilgiyi ise Aşık Veysel'in balmumundan yeni yapılan heykeli gördü. Ziyarete gelenler heykel ile bol bol fotoğraf çektirdi.
 
ESERLERİ SESLENDİRİLDİ
 
Müzedeki programda halk ozanları Aşık Veysel'in eserlerinden örnekler sundu. Aşık Veysel'in mesajlarının yol gösterici olması gerektiğini belirten Vali Zübeyir Kemelek, "Türk halkının çok yakından tanıdığı büyük ozan Aşık Veysel'i 1973 yılında kaybettik. Aradan geçen 40 yıla rağmen onun herkesin kalbinde ve gönlünde yaşadığını görmekteyiz. Türkiye'nin böyle insanlara her zaman ihtiyacı oluyor. Türk halkının birlik beraberliği, örfü açısından örnek olmuş kişileri rahmet ile anıyoruz. Onların bugün yaşayan nesillerini kutlamak istiyorum. Ne mutlu onlara ki böyle babaların evralatları" diye konuştu.

DHA