Aşık Veysel, mezar başında anıldı

Halk Ozanı Aşık Veysel, kendi adına düzenlenen festivalde anıldı. Veysel’in mezarı başında dua okunurken, 'Dostlar beni hatırlasın' türküsü de seslendirildi.

Aşık Veysel, mezar başında anıldı
06 Temmuz 2013 Cumartesi 21:07 tarihinde eklendi.

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde bu yıl 20'ncisi düzenlenen Aşık Veysel Kültür ve Sanat Festivali’nde ünlü halk ozanı Aşık Veysel mezarı başında anıldı. Etkinlik çerçevesinde Aşık Veysel adına yaptırılan müzenin de açılışı yapıldı .

        Program Aşık Veysel’in Sivrialan köyünde bulunan kabrinin ziyaret edilmesiyle başladı. Burada Aşık Veysel'in kabrine karanfil bırakılırken, Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi. CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir’in isteği üzerine Ozan Ali Güç tarafından mezarı başında Aşık Veysel’in 'Dostlar beni hatırlasın' türküsü de söylendi. Daha sonra Veysel’in evinin yanında yaptırılan ek binanın açılışı yapıldı. Protokol üyeleri Veysel’in eşyalarının yer aldığı binayı gezerek bilgi aldı.

        Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, Aşık Veysel Kültür Merkezi ile 200 kişilik öğrenci yurdu yapılacağını ve adının da Aşık Veysel olacağını söyledi. Kaymakam Gül, halk ozanı Aşık Veysel’in dünya çağında tanınmış olduğunu belirterek, senede bir de olsa bir arada olmaktan mutlu olduğunu dile getirdi.

        AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan ise Aşık Veysel’in kıymetinin öldükten sonra anlaşıldığına işaret etti. CHP Milletvekili Malik Ejder Özdemir de Aşık Veysel Festivali'nin her zaman birleştirici olduğunu belirterek, Alevisiyle Sünnisiyle herkesin barış içinde ozanlarını andığını söyledi.

        Programa Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Koç, Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ile Aşık Veysel’in oğlu Ahmet Şatıroğlu ve çok sayıda davetli de katıldı.


CİHAN