Aşık Veysel, ölümünün 40 yılında anılıyor

Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun ölümünün 40. yıl dönümü nedeniyle Sivas Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi tarafından program düzenlendi.

Aşık Veysel, ölümünün 40 yılında anılıyor
19 Mart 2013 Salı 18:36 tarihinde eklendi.

 

Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi konferans salonunda gerçekleşen törende Vali Zübeyir Kemelek, ilk olarak Âşık Veysel fotoğraf sergisi açılışını gerçekleştirdi. 
 
Fotoğraf sanatçısı Yücel Yönel tarafından hazırlanan fotoğraf sergisini gezen Vali Kemelek, Aşık Veysel'in oğlu Ahmet Şatıroğlu'ndan fotoğraflar hakkında bilgi aldı. Daha sonra Vali Kemelek ve beraberindekiler Âşık Veysel'in hayatını anlatan belgeseli izledi. Program Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin Âşık Veysel'in eserlerini seslendirmesiyle devam etti Programda doğuştan görme engelli Edanur Taşpınar da Âşık Veysel'in bir türküsünü seslendirdi. 
 
Tören Vali Zübeyir Kemelek'in programı hazırlayan öğretmen ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.
 
Törene Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan, Şarkışla Kaymakamı Kasım Gültekin, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Demirok, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Ali Taş İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü,  Aşık Veysel Şatıroğlu'nun oğlu Ahmet Şatıroğlu, çok sayıda davetli ve basın mensubu katıldı.

CİHAN