'Asıl diktatör benim'

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ve eşi Esma Esad'ın muhalifler tarafından ele geçirilen e-postaları yayınlanmaya devam ediyor. Suriye liderinin eşi Esma Esad, arkadaşına yazdığı bir e-posta'da, "Bu ailenin asıl diktatörü benim" diyor.

Asıl diktatör benim
19 Mart 2012 Pazartesi 13:53 tarihinde eklendi.

 

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, bir köstebek tarafından Suriyeli muhaliflere ulaştırılan Esad ailesinin e-posta yazışmalarını yayınladı. Ailesi Humuslu olan Esma Esad'ın arkadaşına yazdığı bir e-postada, "Sadece bilmeni istedim. Bu ailenin asıl diktatörü benim. Onun (eşi) başka şansı yok." dediği iddia edildi.
 
Haberde, Esma Esad'ın Suriye'de şiddet olayları başlamadan önce reformları destekleyen bir kimlikle kamuoyu önüne çıktığını ancak olayların başlamasıyla birlikte eşi Beşşar Esad'ın politikalarına arka çıktığı belirtildi. Esma Esad'ın eşine ve arkadaşlarına yazdığı e-postalarda, Beşşar Esad'ın şiddet politikalarının önemli bir destekçisi olduğu savunuldu.
 
Esma Esad'ın 10 Ocak tarihli bir e-postasında, eşi Beşşar Esad'ın televizyonda halka seslendiği konuşmasını övdüğü, Esad'ın, "Güçlü duracağız, artık düzensizliğe izin yok" sözlerinin arkasında olduğunu belirttiği iddia edildi.
 
HUMUS HALKIYLA DALGA GEÇTİ 
Ailesi Humuslu olan Esma Esad'ın bu kentteki şiddet olaylarını görmezden geldiği ve Humuslularla dalga geçen e-postaları eşi Beşşar Esad ve arkadaşlarına gönderdiğini de savunuldu. Beşşar Esad, eşine yazdığı bir e-postada Humus halkını kastederek, "Sınavda sıfır çeken öğrenciler" diye bahsediyor.
 
Esma Esad ise birgün sonra babası ve iki yakın arkadaşına gönderdiği e-postada, "Geleceği parlak bir Humuslu öğrenci" ifadelerini kullanıyor.
 
Suriyeli muhalifler, Devlet Başkanlığı sarayında çalışan bir köstebek aracılığıyla Beşşar Esad ve eşinin yaklaşık 3 bin e-postasını hacklemişti. Esad ailesine ait olduğu iddia edilen yazışmalar İngiliz Guardian gazetesi tarafından geçtiğimiz hafta yayınlanmıştı.