"Asıl kaybeden millet oldu"

Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı ve Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, 28 Şubat sürecine ilişkin, ''Bunların aslında ne kadar milletimizin aleyhine olduğunu, asıl kaybedenin Erbakan Hoca'dan ve Refah Partisi'nden çok milletimiz olduğunu geçen süreçte gördük'' dedi.

Asıl kaybeden millet oldu
27 Şubat 2012 Pazartesi 23:56 tarihinde eklendi, 1.109 kez okundu.

Üsküdar Belediyesi, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın 1. ölüm yıl dönümü dolayısıyla Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde anma etkinliği düzenledi. 
    
Programda bir konuşma yapan Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, anma programını düzenleyen Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'ya teşekkür ederek, ''Karanlık kışlar içerisinde, son derece zor şartlar altında bulunan ülkemizde tek başına baharı başlatan bir çiçek olarak gördüğümüz, hepimizin babası, hocası, büyük lider ve dava adamı olan Necmettin Erbakan hocayı anmak amacıyla toplandık'' dedi. 
    
Erbakan'ın, tüm dünyada sürekli olarak gerileyen, savunma yapmak zorunda kalan, Osmanlıların çöküşü ile zor günler geçiren topraklarda bütün İslam aleminin yeniden şahlanışına sebep olduğunu dile getiren Fatih Erbakan ''Necmettin Erbakan Hoca, düşünce, fikir, söylem, kavram üreten bir ideologdu. Babam, ortaya çözüm önerileri koyan ve bunları uygulayan, mücadeleci, kararlı, azimli bir eylem adamı ve aktivistti'' diye konuştu.
     
-''28 Şubat dış güçler nedeniyle ortaya konulmuş bir süreçtir''- 
     
Fatih Erbakan, program sonrası basın mensuplarının ''28 Şubat'ı değerlendirir misiniz-'' şeklindeki sorusu üzerine, şunları kaydetti: 
    
''28 Şubat, süreci aslında Türkiye'de 'Refah Yol' hükümetinin 'Milli Görüş' zihniyetinin, birtakım dış güçlerin oyunlarını bozan icraatlar içerisine girmesi dolayısıyla, aslında onların etkisiyle ortaya konmuş bir süreçtir. D-8 projesi, bilhassa bu dış güçleri endişelendirmiştir. Yine Türkiye'de ilk defa denk bütçenin yapılması, o tarihten itibaren dış borç alınmaması anlamına gelir ki, dış borç almadığınız zaman dışarıya borç faizi ödemeyeceksiniz demektir. Bu da borç faiziyle bütün dünyayı sömüren kesimlerin işini, oyununu bozan bir durumdur. 
    
Bunun yanında başka temel bir sebep de, İran ile olan ticaretimizde Amerikan dolarının kullanılmasının bırakılması yine onları kızdıran ve endişelendiren bir durumdu. Bunun sonucunda çeşitli etkilerle böyle bir olay ortaya çıkardılar. Bunların aslında ne kadar milletimizin aleyhine olduğunu, asıl kaybedenin Erbakan Hoca'dan ve Refah Partisi'nden çok milletimiz olduğunu geçen süreçte gördük. İnşallah temennimiz odur ki, böyle istenmeyen süreçler hiçbir zaman yaşanmayacaktır. Milletin iradesi her zaman tecelli edecektir.'' 
     
-''Gayet aktif bir şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz''- 
     
Fatih Erbakan, aktif siyaset yapıp yapmayacağının sorulması üzerine de, siyasi olarak son derece aktif olduğunu belirterek, ''Dolayısıyla bizim aslında hangi makamda, mevkiide olduğumuz, görevimizin ne olduğundan ziyade, yaptığımız hizmetin manası önemli. Hangi mevkiide, makamda olursak olalım, gayet aktif bir şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz'' dedi. 
    
Öte yandan, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan anma programının yapıldığı Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde Necmettin Erbakan'ın fotoğrafları sergilendi. 
    
Programa, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Yeni Akit Gazetesi Yazarı Mustafa Özcan, Ekrem Kızıltaş ve Sabah Gazetesi Yazarı Nazlı Ilıcak, Saadet Partisi Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.