Asil Nadir'e büyük şok

Asil Nadir yolsuzluktan yargılanacak, ön duruşma Kasım’da

Asil Nadire büyük şok
01 Nisan 2011 Cuma 08:31 tarihinde eklendi.

 

İngiltere’de 34 milyon sterlin yolsuzlukla suçlanan Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir (63), yolsuzluk suçlamalarına ilişkin itirazlarının ve haksızlığa uğradığına ilişkin iddialarının görüşüldüğü davayı kaybetti.

İngiliz Ağır Ceza Mahkemesi’nde Nadir’in avukatı, 10 gün aralıksız süren duruşmalarda çağrılan tanıklarla Nadir’in haksız yere suçladığını kanıtlamaya çalıştı. Ancak yargıç, “Nadir’in adil yargılanmaması için yeterli bir neden olmadığına” karar verdi. Bir sonraki ön duruşmanın 10 Kasım 2011’da, asıl duruşma ise 10 Ocak 2012’de yapılacak. Dünkü karar duruşmasına Asil Nadir ve eşi Nur Nadir birlikte katıldı. 
 
1993 yılında İngiltere’den KKTC’ye kaçan 69 yaşındaki işadamı, İngiltere Ağır Dolandırıcılık Dairesi tarafından, 34 milyon sterlinlik yolsuzluk yapmak, zimmetine para geçirerek şirketin iflasına yol açmak ve şirketin hissedarlarını mağdur etmekle suçlanıyor. KKTC’den İngiltere’ye geçen yıl Ağustos ayında gelen ve Eylül 2010’da başında ilk ön duruşmaya çıkan Nadir, tutuksuz yargılanmak üzere kefaletle şartlı tahliye edilmişti.