Asıl seneye yandık!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, gelecek sene yapılacak olan Boğaziçi Köprüsü onarım çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Boğaziçi Köprüsü'ndeki onarımın daha ağır olacağını kaydeden Yıldırım, "Bir tatil döneminde bitmeyebilir" dedi.

Asıl seneye yandık!
02 Ağustos 2012 Perşembe 09:43 tarihinde eklendi, 1.030 kez okundu.

 

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki bakım çalışmaları tatil döneminde olmasına rağmen trafiği çileye dönüştürdü.
 
Ancak İstanbul'luları gelecek dönemde daha zor bir süreç bekliyor.
 
Boğaziçi Köprüsü'ndeki yapılacak bakım çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, köprüdeki bakımın 'tatil döneminde tamamlanamayacağını' söyledi.
 
Köprü üzerinde inceleme, etüt çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Yıldırım şunları kaydetti:
 
Hangi çalışmalar gelecek seneki büyük bakım ve onarım kapsamına girecek, hangileri girmeyecek, buna göre iş programı hazırlanacak ve bakım çalışmaları başlamadan önce bu konu kamuoyuna, İstanbullulara duyurulacak.
 
FSM Köprüsü'nde işin başında yaşanan bazı olumsuzlukların önümüzdeki yıl birinci köprü çalışmalarında daha az yaşanacağını söyleyebiliriz. Her ne kadar birinci köprünün yapılacak işleri bundan daha kapsamlı olsa da burada elde edilen bazı tecrübeler işin yapımı sırasında, birinci köprüde uygulama fırsatını bulmuş olacağız.
 
Çalışmaların ağırlıklı kısmını yine yaz aylarına getireceğiz. İstanbul'da trafiğin yönetilebileceği bir dönem çok az. Okulların tatil olduğu döneme ağırlıklı çalışmayı kaydıracağız ama Boğaziçi Köprüsü'ndeki çalışma, o sürede bitmeyebilir. Daha kapsamlı çalışma bütün detaylar bunları 2013'ün Ocak ayında başında İstanbullularla paylaşmış olacağız.''
 
'FSM 30 AĞUSTOS'TA BİTECEK'
Yıldırım, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde çalışmaların yüzde 60'ının tamamlandığını, yüzde 40'ının da 30 Ağustos'a kadar tamamlanması için yoğun çalışmanın devam ettiğini söyledi.