"Asılsız ihbarlar savcılığa bildirilecek"

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen ve dualar eşliğinde 4 ambulansın hizmete girdiği 112 Komuta Kontrol Merkezi'nde düzenlenen törende asılsız ihbarlardan yakındı.

Asılsız ihbarlar savcılığa bildirilecek
04 Şubat 2013 Pazartesi 20:18 tarihinde eklendi.

 

Kırıkkale Müftüsü Bekir Gereç tarafından yapılan dualar eşliğinde 4 yeni ambulans törenle hizmete girdi. Törende konuşan Vali Kolat, 112 Acil Servis'in 2010 yılında yaklaşık 11 bin, 2011'de 20 bin, geçen yıl ise 22 bin 812 vakaya baktığını belirtti, "2012 yılında 112 Acil Servis hattına gelen 400 bin çağrının 22 bini gerçek, kalan 378 bini asılsız. Asılsız çağrılan yüzünden 112 ekipleri zor durumda kalmakta, ihtiyaç sahibi hastalara ulaşmakta zaman kaybedilmektedir.. Bu konuda halkımızdan daha duyarlı davranmalarını, 112 hattını boş yere meşgul etmemelerini istiyoruz. İhtiyaç sahibi kişiler için saniyelerin önemi var. Asılsız ihbar yapanlar tespit edilip, bundan böyle emniyet ve savcılar gerekli işlem yapmalı" diye konuştu.
 
Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Uzun ise 112 Acil Sağlık Hizmetleri olarak 170 sağlık personeli ve gerekli olan ambulanslarla il genelinde hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi. Uzun, 112'ye gelen çağrıların, doktor ve yardımcı sağlık personeli tarafından değerlendirilerek en fazla 2 dakika içerisinde telsizle olay yerine tam donanımlı 112 Acil Yardım Ambulans'nın yönlendirildiğini belirterek, "Olay yerine giden ekibimiz, hastaya gerekli acil tıbbi müdahaleyi yaparak, güvenli bir şekilde yönlendirilen hastaneye nakletmektedir. Olağan dışı durumlarda, afet ya da çoklu trafik kazalarında UMKE personeli de vakaya yönlendirilmektedir. Böylelikle daha kısa sürede daha fazla kişiye tıbbi müdahale yapılmaktadır" dedi.
 
Daha sonra Vali Ali Kolat ile Belediye Başkanı Veli Korkmaz tansiyonlarını ölçtürdüler.

DHA