Aşırı hız ve alkol can aldı!

İzmir'in Konak İlçesi'nde, yağmurda kayganlaşan yolda aşırı hız ve alkol nedeniyle kontrolden çıkan otomobil bariyerlere çarparak takla attı.

Aşırı hız ve alkol can aldı!
09 Mart 2013 Cumartesi 09:53 tarihinde eklendi, 2.904 kez okundu.

Kaza, saat 03.00 sıralarında, Yeşildere yolu Atatürk büstü karşısında meydana geldi. Buca İlçesi'nde bulunan Şahin Tepesi'ne giden 3 arkadaş burada sohbet edip, içki içti.


Alkol alan 3 arkadaş, bir süre sonra evli ve 2 çocuk babası olan 29 yaşındaki Mehmet Çelik idaresindeki 35 SN 922 plakalı otomobil ile evlerine doğru yola çıktı. Karabağlar'dan Konak yönüne giden Çelik'in kullandığı otomobil, yağmurdan kayganlaşan yolda, iddiaya göre, aşırı hız ve alkol nedeniyle kontrolden çıktı. Yolun önce sağ ardından sol tarafındaki bariyerlere çarpıp takla atan otomobil ters dönerek durdu. Hurdaya dönen otomobil ile yaralıları gören diğer sürücüler kazayı, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen acil yardım ekiplerinin kontrolünde, sürücü Çelik'in kaza yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Çelik'in kazada yaralanan arkadaşları Gökhan Tanış (20) ve Mehmet Çetin (32) ise yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Tanış, tedavisinin ardından taburcu edildi.
 
YARALILARIN ALKOLLÜ OLDUĞU BELİRLENDİ
Kazayı duyarak olay yerine gelen Çetin'in arkadaşları, ölüm haberini alınca sinir krizi geçirdi. Ayakta durmakta zorlanan Çetin'in arkadaşı, ölüm haberini, cep telefonuyla aradıkları ailesine söyledi. Çetin'in kaza yerine gelen yakınları gözyaşını tutamadı. Trafik ekipleri kaza yerinde incelemede bulundu. İnceleme sonrası Çetin'in cesedi cenaze aracıyla morga kaldırıldı. Hurdaya dönen araç ise çağrılan çekiciyle yoldan kaldırıldı. Yapılan kontrolde yaralılardan Tanış'ın 1.39 promil, Çetin'in 0.76 promil alkollü olduğunun belirlendiği kaydedildi. Yaralıların ilk ifadesinde, kazadan önce Buca'daki Şahin Tepesi'de içki içtiklerini, arkadaşı sürücü Çelik'in aşırı hızlı aracı kullandığını ve kaza yaptıklarını söyledikleri öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

DHA