''Aşk aynı insanlar farklı''

'Aşk Tesadüfleri Sever' filminde başrol oynayan Mehmet Günsür, aşkın aynı olduğunu ama insanların değiştiğini söylüyor

Aşk aynı insanlar farklı
06 Şubat 2011 Pazar 13:35 tarihinde eklendi, 5.732 kez okundu.

 

Mehmet Günsür, 36 yaşında, İtalya’da yaşıyor, evli ve iki çocuk babası. Hiç kuşkusuz Türkiye’nin en yakışıklı jönlerinden biri. Zaten adını duyan her kadın önce bir iç çeker, ardından da "Çok yakışıklı bir aktör" cümlesi gelir. Sakin, olgun, hayata pozitif bakan, yeteneklerinin farkında olan biri Günsür. Mütevazılığı elden bırakmıyor ve hayatın onu savurmasına da mutlu olduğu sürece itaat ediyor. Cuma günü vizyona giren 'Aşk Tesadüfleri Sever' filminde her genç kızın hayalini süsleyecek kadar romantik Özgür karakterini canlandırıyor. Filmden çıktığınızda ağzınızdan "Vay be ne aşklar varmış" cümlesi çıkıyor.
 
• ‘Aşk Tesadüfleri Sever’ insanı romantizmin doruklarına çıkarırken finaliyle izleyiciye büyük bir tokat atıyor. Filmi tercih etmenizi sağlayan şey neydi?
Yönetmen Ömer Faruk Sorak’la tanıştığımızda bana hikâyeyi anlattı ve sinema olarak heyecanını anında paylaştık. Dolayısıyla Ömer’in sinemaya bakışı ve gözü bana çok güven verdi. Daha sonra hikâyenin değişeceğini söylediler. Normalde bir oyuncu "Önce bir senaryoyu verin" der. Ancak Ömer bana öyle bir güven verdi ki, bu işin içine başından itibaren girdim. Senaryonun her aşamasında konuştuk.
 
• Filmde canlandırdığınız Özgür karakteri Ankara’dan İstanbul’a müzik yapmak için gelmek istiyor. O ana bakıp, geçmişinizi araştırdığımda aslında kendinizi oynadığınızı gördüm. Yani bu filmle gençliğinize selam mı gönderdiniz? 
Gerçekten bir anda 1995’e dönüp, Mehmet’e bir selam çaktım. Bu çok keyifliydi. O tarihlerde ben Özgür’ün uzun saçlı haliyle birebir aynıydım. Uzun saç, burnu kesik çizme, sahne ve müzik. Film için o yıllarda taktığım küpeleri buldum, eski tişörtlerimi giydim. Zamanda geriye gitme duygusu bu kadar net olmamıştı.
 
 
• Yönetmen Ömer Faruk Sorak bu filmde aşkın hangi halini irdeliyor?
Bence aşkı olduğu gibi anlatıyor. Aşk nedir? Aşk, çok kuvvetli bir şey, engel olamadığın bir çekim var ve seni uçuruyor. Filmde, iki kişinin hayatlarının bu çekime uygun olmadığı anlatılıyor. Bir araya gelmeleri için engeller var. Bu açıkçası, izleyicinin pembe gözlüklerle izleyeceği bir aşk hikâyesi değil bu, bir aşk dramı. Yani, aşkı sadece pozitif tarafıyla değil, zorluklarıyla da irdeliyor.
 
• Son yıllarda her şey çabuk tüketilirken aşk da bundan nasibini aldı mı? 
Aşkların değiştiğini düşünmüyorum. İnsanların birbiriyle ilişkileri değişiyor ama aşk hâlâ aynı ve beni hâlâ uçuruyor. İnsanlar aşk olmayan şeylere belki aşk demeye başladılar. Aslına bakarsanız, aşk değil insanlar değişti.
 
• "Bazen ilk görüşte bilirsin o insan senin kaderindir, bazen bir ömür boyu ararsın bulunmaz." Sizin hayatınızda hangisi geçerli? 
Ben şanslıyım. Çünkü ilk görüşte aşkı buldum ve mutluyum. Hayat tesadüflerle dolu ve bu harika bir şey. Tesadüf çok güçlü ve büyük bir kelime. Benim de eşim Katerina’yla tanışmam bir tesadüfle oldu. Çektiğim bir kısa film sayesinde Katerina’nın bir arkadaşıyla tanıştım ve daveti üzerine İtalya’ya gittim ve Katerina’yla tanıştık.
 
• Baba olmak nasıl bir his? 
Babalık beş adım sonrasını düşünmek demek. Hayata daha matematik olarak bakıyorsun.
 
• Yurtdışında oynadığınız bir film var mı? 
Bir Fransız televizyonu için bu ay Kamboçya’da çekilecek bir filmde oynayacağım.
 
İTALYA'DA MUTLUYUM
Mehmet Günsur eşi ve iki çocuğuyla birlikte yaşadığı İtalya’da keyfinin yerinde olduğunu söylüyor:
 
"Ben İtalyan Lisesi mezunuyum. ‘Hamam’ filminden sonra tiyatro oyunu için İtalya’ya gittim ve dört yıl orada kaldım. İtalyan Lisesi’nde okuyan herkes gibi orada yaşamak istiyordum. Katerina ve çocuklarla şimdilik İtalya’dayız ama sonra nerede oluruz bilmiyorum. İstanbul’u da çok seviyorum. Ama kendimi şanslı sayıyorum çünkü istediğim zaman İstanbul’a gelebiliyorum"
 
'YÖNETMENLİK YAPACAĞIM'
Uzun yıllar oyunculuk yaptıktan sonra yönetmenliğe de adım atma hayali olduğuna değinen Mehmet Günsür, "Yıllarca yönetildikten sonra tabii ki yönetmek istiyorum. Mesela oyuncuya ‘Dört saat ağlayacaksın’ diyeceğim. Kendimi tatmin etmek için bunu söylemiyorum. Oyunculuktan yönetmenliğe geçen kişilerin çok başarılı olacağına inanıyorum. Çünkü oyuncunun içini biliyor" diyor.
 
'BELÇİM EGO SAHİBİ DEĞİL'
Belçim Bilgin’le başrolünü oynadığı filmde müthiş bir uyum yakaladıklarını söyleyen Mehmet Günsür, başarılarını sırını egosuz olmak şeklinde açıkladı:
 
"Belçim’le tanışır tanışmaz kaynaştık. İkimiz de ego sahibi insanlar değiliz. Tutkuyla bu işi yapıyoruz. O yüzden öğrenmeye açız. Bu rahatlık da doğal olarak perdeye yansıdı. Ben bütün ekiple çok iyi bir elektrik yakaladım. Keşke bu ekipte olmasaydı diyebileceğim yarım insan bile yok. Bu da stressiz çalışmamı sağladı."

Habertürk