Asker ailesi maaşında ilk ödeme bu ay

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın oğlu veya eşi askerde olan ihtiyaç sahibi ailelere yardım amacıyla başlattığı ‘Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı’ kapsamında 1,5 aylık sürede yaklaşık 35 bin ailenin başvuru yaptığı bildirildi.

Asker ailesi maaşında ilk ödeme bu ay
02 Temmuz 2013 Salı 11:18 tarihinde eklendi.

 Bakanlık başvurularla ilgili değerlendirmeyi tamamlayarak bu ayın ikinci yarısından itibaren ihtiyaç sahibi ailelere maaş bağlayacak. Bakanlık başvurusu kabul edilen ailelere göndereceği PTT Kart sayesinde 2 ayda bir 500 TL yardım yapacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz nisan ayında oğlu askerde olan ihtiyaç sahibi ailelere maaş bağlanacağını müjdesini vermişti. Erdoğan, “Evladı askerde olan ve ihtiyacı olan ailelere ayda 250 lira yardımda bulunacağız. Annesinin hesabına veya evliyse eşinin hesabına bu para yatırılacak." demişti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarının ardından ‘Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı'nı hayata geçirdi. Bakanlık, evi geçindiren kişi askere gittiğinde ailesine destek vermek için çalışmalara başladı. Proje kapsamında oğlu ya da eşi vatani görevini yaparken muhtaç duruma düşen ailelere maaş bağlanacak. Projeden yararlanmak isteyen ailelerin, il ve ilçelerde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na başvurması gerekiyor.

Vakıf mütevelli heyeti başvuruda bulunan ailenin önce durumunu inceliyor. Silah altındaki er ve erbaş evli ve eşinin sosyal güvencesi yoksa, muhtaçlık kararı alınmışsa bu maaştan yararlanabiliyor. Kişi bekar ise anne ve babasının sosyal güvencesine bakılıyor. Yapılan incelemelerde muhtaçlık kararı verilenlere maaş bağlanıyor. Projenin hayata geçtiği 1,5 aylık süre içerisinde 35 bin başvuru yapıldı. Bakanlığın planlamasına göre temmuz ayının ikinci yarısına kadar başvuranların değerlendirilmesi tamamlanarak hesaplarına paraları yatırılacak. Yardımdan yararlanmak isteyenler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na nüfus cüzdanı, askerlik belgesi ve dilekçe vermesi yeterli. Başvurusu kabul edilen ailelere birer PTT Kart gönderilecek. Aileler PTT Kart sayesinde temmuz ayının ikinci ayından itibaren 2 ayda bir 500 TL yardım alabilecek. Bakanlık uygulamadan haberi olmayan aileleri bilgilendirmek amacıyla yeni bir çalışma daha yürütüyor.

EVLİ İŞE EŞİNİN BEKAR İSE ANNE VEYA BABANIN BAŞVURUSU DİKKATE ALINIYOR

‘Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı’ndan yararlanmak isteyen aileler, bulundukları yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'ndan temin edecekleri dilekçeyle başvuruda bulunabiliyor. Başvuru için dilekçe sahibinin nüfus cüzdanı örneği ve askerlik şubesinden edinilecek askerlik belgesi de gerekiyor. Askerdeki kişi evliyse resmi nikahlı eşinin, evli değilse anne veya babasının başvurusu dikkate alınıyor.


CİHAN