"Asker dövmek moda oldu"

2004 yılındaki MGK kararlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, söz konusu kararların tavsiye niteliğinde olduğunu söyledi.

Asker dövmek moda oldu
05 Aralık 2013 Perşembe 10:26 tarihinde eklendi.
 2004 yılındaki MGK toplantısında Gülen Cemaati’ne yönelik karar alındığı haberlerine ilişkin eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök ve eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman’dan değerlendirme geldi.
 
Vatan gazetesinden Güngör Mengi’ye konuşan Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman, MGK kararlarının bir tavsiye niteliğini taşıdığını söyledi.
 
Söz konusu uyarıları sivillerin de yapabileceğini dile getiren Hilmi Özkök, “481 karar sayılı MGK açıklamasında beş askerin, Cumhurbaşkanı hariç altı sivilin imzası var. Bizden beklenen uyarıyı, şu anda çoğu sorumlu mevkilerde bulunan sivil görevliler yapabilirdi. Olmadı; imzası olan ve tutuklu yargılanan üç kuvvet komutanı da hatırlatabilirdi” dedi.
 
TSK mensuplarına yönelik eleştirileri hatırlatan Özkök, “Açıklasaydım arkadaşlarımız kurtulacak mıydı? Hayır.. Birileri, döverek aslan terbiye ediyorlar sanki. Asker dövmek moda oldu! Onun bahanesi yaratılıyor bu şekilde…” ifadelerini kullandı.
 
Askerin günah keçisi haline getirildiğini söyleyen Aytaç Yalman ise “Bu ülkede kahraman olmak için hapse girmek mi gerekiyor?” dedi.