"Asker gibi davranmaya başladım"

12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmekte olan, 49’u muvazzaf asker 79’u tutuklu toplam 357 sanığın, ‘gizli bilgi ve belge bulundurmak’ suçlamasıyla yargılandığı davanın 14’üncü gününde, sanıkların ifadelerinin alınmasına devam edildi.

Asker gibi davranmaya başladım
08 Mayıs 2013 Çarşamba 09:22 tarihinde eklendi, 1.057 kez okundu.

Askeri tesislerdeki üniformalı çeşitli fotoğrafları iddianamede yer alan ve koordinatörler arasında gösterilen üniversite öğrencisi Narin Korkmaz, “2008 senesinde bir arkadaşım vasıtasıyla 3 askerle aynı evde kaldım. Çok zaman geçirdiğim için ben de kendimi bunlardan birisi gibi görmeye başladım. Saplantı gibi olmaya başladı, onlar gibi davranmaya başladım” dedi.

 
Teknolojiyi çok sevdiğini, sosyal paylaşım sitelerini aktif olarak kullandığını anlatan Narin Korkmaz, savunmasında şunları söyledi:
 
“Askeri alanlara sadece 3 kez girdim. Arkadaşım, eski sevgilim ve asker olan dayımla birlikte girdim. Bütün bunlar sanki askeri tesislere sızmış ve belgeler almışım gibi gösteriliyor. Birçok yeri gezdiğim doğru. Hepsini gezmek için gezdim. Basında çıkan fotoğrafların tamamını Facebook’ta bile paylaştım. Gizli bir şey olsa bu fotoları oraya koymazdım. 2008 senesinde bir arkadaşım vasıtasıyla 3 askerle aynı evde kaldım. Hayatımda geçirdiğim en güzel günlerdi. Karşılıksız ve çıkar gözetmeksizin arkadaşlık yaptık. 2006 devresi arkadaşlarımdı. O yüzden bu arkadaşlarım nedeniyle ‘Devrem’ diyordum. Çok zaman geçirdiğim için zaman içerisinde ben de kendimi bunlardan birisi gibi görmeye başladım. Bu konuda psikolojik tedavi alıyorum. Psikolojik bir saplantı gibi olmaya başladı. Zamanla onlar gibi davranmaya başladım. Benim Türk askerine karşı hayranlık duymam bu kadar yadırganmamalı. Askerini vatanını seven bir Türk genciyim. Çok sevdiğim askerlere ihanetim söz konusu olamaz. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum.”

DHA