Askerden kaçakçılara gazlı müdahale

Türk askeri, Hatay'ın Narlıca bölgesinde sınırda yaklaşık bin kişilik kaçakçı grubuna gazlı müdahalede bulundu.

Askerden kaçakçılara gazlı müdahale
29 Temmuz 2013 Pazartesi 19:03 tarihinde eklendi.
Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye- Suriye sınırında kaçakçılık yapan yaklaşık bin kişilik grubun havaya ateş edilerek ve gaz bombası atılarak dağılmalarının sağlandığını bildirdi. Herhangi bir yaralanma ve can kaybının yaşanmadığı olayda 6 bin litre kaçak mazot ele geçirildi.
 
Genelkurmay Başkanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"Türkiye-Suriye Hududunda 2’nci Hudut Alay Komutanlığı Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, saat 09.55’te Suriye istikametinden Türkiye istikametine doğru yaklaşık 1000 kişinin, kaçakçılık maksadıyla hudut hattına doğru yaklaştığı tespit edilmiştir.
 
Hudut hattında bir Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç, bir tank, iki Geliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı ve iki Zırhlı Muharebe Aracı ile geçiş noktaları kapatılmış ve kaçakçı gruba, hudut hattına yaklaşmamaları konusunda Türkçe ve Arapça ikazlarda bulunulmuştur. İkaza uymayan kaçakçı grup, farklı noktalardan hudut hattına yaklaşmaya devam etmiş ve devriye yolunda görev yapan araçlarımızı taşlamaya başlamıştır.

Aynı anda, hudut hattının daha gerisinde görev yapan araç ve personelimize ise, sınırın Türkiye tarafındaki bir diğer kaçakçı grubu tarafından taş atılarak saldırıda bulunulmuştur.
 
Kaçakçı grubunun dağılması maksadıyla, havaya uyarı atışı yapılmış ve gruba göz yaşartıcı gaz bombalarıyla müdahalede bulunularak dağılmaları sağlanmıştır.
 
Grup dağıtıldığında olay bölgesinde, 100 adet bidon içerisinde 6000 litre mazot bulunmuştur. Olayda herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir."

DHA