Askerî belge davasında Hanefi Avcı'nın şahitliği talep edildi

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, 38'i muazzaf ve 59'u tutuklu 357 sanıklı tehdit ve şantajla askerî gizli bilgi ve belge ele geçirme davasında, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da şahit olarak dinlenmesi istendi. Sanık avukatlarından Bilge Özer, Avcı'nın davayla ilgili açıklamalarını hatırlattı.

Askerî belge davasında Hanefi Avcının şahitliği talep edildi
16 Ocak 2014 Perşembe 17:22 tarihinde eklendi.

Cumhuriyet savcılarının, tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamı yönündeki mütalaasının ardından bugün devam eden duruşmanın öğleden sonraki oturumunda, sanık avukatları ve tutuklu sanıklar tahliye talepleriyle ilgili savunma yaptı.

Suç örgütü elebaşı olduğu iddiasıyla tutuklu bulunan Bilgin Özkaynak'ın avukatı Muzaffer Sevgi Sakarya, iddiaların komplo olduğunu iki yıldır söylediğini, aynı şeyi şimdi siyasilerin söylemeye başladığını belirtti. Müvekkilimin evinde ele geçen materyallerin hiçbirinde suç unsuruna rastlanmadığını, dışarıdan harici harddisk getirildiğini iddia eden Av. Sakarya, "Sizleri vicdani olmaya davet ediyorum. Bugün tahliyelerin olacağı umudumuz var." dedi. Av. Nevzat Güleşen de mahkemeye, Galilo'yu yargılayan engizisyon mahkemelerini örnek verdi. Güleşen, "Engizisyon mahkemeleri gibi gülünç duruma düşmeyin lütfen." şeklinde konuştu. Tahliye taleplerinin tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti, ara kararı açıklamak için duruşmaya ara verdi.


CİHAN