Askeri casuslukta 4 tutuklama

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ''askeri casusluk'' iddialarına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 39 muvazzaf askerden 4'ü, tutuklandı.

Askeri casuslukta 4 tutuklama
08 Temmuz 2012 Pazar 13:48 tarihinde eklendi, 1.036 kez okundu.

 

Soruşturma çerçevesinde 50 muvazzaf asker hakkında çıkarılan yakalama kararı üzerine 12 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 40 muvazzaf askerden 25'i ile soruşturmada daha önce gözaltına alınan ancak serbest bırakılmalarının ardından savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan 14 muvazzaf asker, adliyeye sevk edildi. 
     
Adliyeye sevk edilen ilk grup 25 muvazzaf asker, savcılıkta ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, ikinci kez gözaltına alınarak mahkemeye çıkartılan 14 askerden 4'ü tutuklandı. Dün gözaltına alınan askerlerden 15'inin işlemleri ise sürüyor. 
     
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ''fuhuş yaptırılan kadınlar aracılığıyla yüksek rütbeli askeri personelin uygunsuz görüntülerini çektikleri ve bunlarla şantaj yaparak bazı askeri bilgileri elde ettikleri'' iddia edilen suç örgütüne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonlarda, toplam 78 kişi tutuklanmıştı. 
     
Böylece soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı, 50'si emekli ve muvazzaf asker olmak üzere toplam 82'ye çıktı. 
     
Tutuklular arasında, suç örgütünde ''eskort'' olarak görev aldığı iddia edilen 1 travesti ve 19 kadın ile Marmaris'te marina işletmeciliği yapan bir iş adamı da bulunuyor.