Askeri gemiler halkın ziyaretine açıldı

Donanma Komutanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla, Gölcük Deniz Ana Üssü Komutanlığı'ndaki askeri gemileri halkın ziyaretine açtı.

Askeri gemiler halkın ziyaretine açıldı
30 Ağustos 2015 Pazar 16:50 tarihinde eklendi.
Donanma Komutanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla, Gölcük Deniz Ana Üssü Komutanlığı'ndaki askeri gemileri halkın ziyaretine açtı.
 
KOCAELİ (AA) - Gölcük Deniz Ana Üssü'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla vatandaşlar, askeri gemileri gezme imkanı buldu.
 
Ziyarete açılan TCG Kemalreis ve TCG Salihreis Fırkateyni, TCG Sakarya ve TCG Yıldıray Denizaltısı, TCG Mızrak ve TCG Tufan Hücumbotu ile TCG Albay Hakkı Burak Lojistik Destek Gemisi'ni görmek isteyen vatandaşlar, çocuklarıyla birlikte Poyraz Limanı'na geldi.
 
Gruplar halinde gemilere alınan ziyaretçilere, askerler eşlik etti. Konuklarını gezdiren görevli askerler, gemiler hakkında bilgi verdi. Çocuklar ve gençler gemilere ve içerisindeki silahlara büyük ilgi gösterdi.
 
Gemileri gezmeye torunuyla birlikte gelen Mesut Atak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Donanma Komutanlığı'nın kapılarını halka açmasının güzel bir uygulama olduğunu, halk ve askerin yakınlaşma imkanı bulduğunu söyledi. 
 
Adem Artvin ise Zafer Bayramı kutlamalarının çok güzel geçtiğini belirterek, eşiyle ve çocuklarıyla milli değerlere sahip çıkmak adına sürekli olarak milli bayramlardaki kutlamalara katıldığını kaydetti.
 
Türk Donanması'nın gücüne kendi gözleriyle şahit olma imkanı bulduklarını dile getiren Artvin, "Askerimizle, gemilerimizle gerçekten gurur duyduk" dedi.
 
Kösele, yeni rütbesiyle ilk etkinliğini gerçekleştirdi
 
Öte yandan, şehit yakınları ile aralarında terörle mücadelede yaralananların da bulunduğu gazilere TCG Salihreis ve TCG Kemalreis Fırkateyni'nde öğle yemeği verildi. 
 
Yemeğe katılan Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, yeni rütbesiyle ilk etkinliğini şehit yakınları ve gazilerle gerçekleştirmiş oldu.
 
Harp Filosu Komutanı Tümamiral İskender Yıldırım, Gölcük Deniz Ana Üssü Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren de şehit ve gazi yakınlarına verilen yemeğe katıldı.