Askeri hastanelere sivil ayar

Verilen hizmet, hasta sayısı ve kalitesine göre bazıları kapatılacak, bazıları ise polikliniğe çevrilecek. Geçer not alanlar ise askeri hizmete devam edecek

Askeri hastanelere sivil ayar
25 Nisan 2012 Çarşamba 10:14 tarihinde eklendi, 3.297 kez okundu.

 

Cnnturk.com'un haberine göre Askeri hastanelerin kaderi konusundaki belirsizliğe Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz son noktayı koydu. Bu hastanelerin bazılarının kapatılacağını, bazılarının ise polikliniğe dönüştürüleceğini söyledi.
 
Yılmaz'ın verdiği bilgiye göre bazı hastaneler ise hizmet vermeye devam edecek. Bakan Yılmaz, hangi askeri hastanelerin kapatılacağı veya hangi hastanenin çalışmasını aynı şekilde sürdüreceği konusunda ise performanslarının dikkate alınacağını söyledi. 
 
SİSTEME UYMAK ZORUNDA
 
Milli Savunma Bakanı Yılmaz, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'ın, askeri hastanelere ilişkin soru önergesini yanıtladı. Askeri hastanelerde yeniden yapılanmaya gidildiğini belirten Yılmaz, bu kapsamda bazı askeri hastanelerin kapatılacağını, bazılarının polikliniğe dönüştürülerek daha işlevsel hale getirileceğini vurguladı. Bakan Yılmaz'ın yanıtı şöyle:
 
'Asli görevi TSK'nın savaşan insan gücünün muhafaza ve teminine katkıda bulunmak olan askeri sağlık sisteminin öncelikle TSK'nın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde, ulusal sağlık sistemine ve Sağlık Bakanlığı'nın hastane rollerine de uyum sağlamak bakımından yeniden yapılandırılması, bu kapsamda performanslarının değerlendirilmesi, etkinliklerini arttırıcı önlemlerin alınması ve bazı asker hastanelerinin kapatılması, polikliniğe dönüştürülmesine yönelik çalışmalara devam ediliyor.'
 
7 YILDIR SİVİLLERE DE AÇIK
 
Sivil hastalar 7 yıldır askeri hastanelerde de tedavi alabiliyor. Sağlık Bakanlığı ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) arasında 2005'te imzalanan protokolle, askeri personel ve yakınları dışında kalan hastaların da askeri hastanelerden sağlık hizmeti almasının önü açılmıştı. Yine acil sağlık hizmetleri konusunda Başbakanlık tarafından geçen yıl yayımlanan genelgeyle birlikte söz konusu hastaneler, sivil vatandaşlara acil hizmeti vermeye başlamıştı.
 
VAN'DA DA VAR, ADANA'DA DA
 
Ülke genelinde TSK'ya bağlı büyüklü küçüklü çok sayıda askeri hastane bulunuyor. Bunlar arasında önemli olanlardan şöyle:
 
Adana Asker Hastanesi, Erzurum Mareşal Fevzi Çakmak Askeri Hastanesi, Eskişehir Asker Hastanesi, İzmir Hava Kuvvetleri Hastanesi, İzmir Kara Kuvvetleri Hastanesi, İstanbul Kasımpaşa Asker Hastanesi, GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi, Ankara GATA Gülhane Askeri Tıp Akademisi, Konya Askeri Hastanesi, Manisa Askeri Hastanesi, İstanbul Gümüşsuyu Askeri Hastanesi, Van Askeri Hastanesi, Ankara Beytepe Asker Hastanesi.