Askeri kaynaklardan 'Nusaybin' açıklaması

'PKK'nın sözde direniş ve öz yönetim hayalleri Nusaybin'de hezimet ile sonuçlandı'

Askeri kaynaklardan Nusaybin açıklaması
26 Mayıs 2016 Perşembe 16:40 tarihinde eklendi, 1.164 kez okundu.
'PKK'nın sözde direniş ve öz yönetim hayalleri Nusaybin'de hezimet ile sonuçlandı'
 
PKK Terör Örgütü'nün Mardin'in Nusaybin ilçesinden çekildiğini açıklamasına karşın bölgedeki askeri kaynaklar tarafından ilçede halen kırsaldan gelmiş olan 25-30'u kadın yaklaşık 130 PKK'lı terörist olduğunu ve döşenen el yapımı patlayıcıların halen bulunduğu belirtildi.
 
 
İlçede sürdürülen operasyonlarda bugüne kadar 437 PKK'lının etkisiz hale getirildiği, 25 PKK'lı terörist teslim olduğu, 401 barikatın kaldırıldığı, 37 hendek kapatıldığını ve 1027 el yapımı patlayıcının imha edildiği belirtildi. Bugün de 10'u kadın 42 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim oldu. 
 
Bölgedeki askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre; PKK tarafından başlatılan sözde direniş ve öz yönetim hayallerinin Nusaybin’de örgütün hezimeti ile sonuçlandığı ve bugün PKK'nın yaptığı açıklama, örgütün bölgede tükendiğinin ve acizliğinin bir ispatı olduğu belirtildi. 
 
PKK'LI TERÖRİSTLER 'PİYON' OLARAK KULLANILDIKLARININ FARKINDA 
Nusaybin'de operasyonlar kararlılıkla devam ettirilirken, bir yandan da PKK'lı teröristlere teslim olmaları çağrıları yapıldı. PKK'lı teröristlerin, teslim olan kadın terörist Z.K.'nın deyimiyle 'piyon' olarak kullanıldıklarını bildiklerini ancak girdikleri bu yoldan geri dönemediklerini, Nusaybin'de sona yaklaşıldığını, bir fare gibi kapana kısıldıklarını farkına varmaya başladıkları belirtildi. 
 
SİLAH ARKADAŞLARINI ŞEHİT VERMELERİNE RAĞMEN TESLİM OLAN PKK'LILARA İNSANCA MUAMELE ETTİLER
25 Mayıs 2016 tarihinde teslim olan 25 PKK'lı teröriste, aylardır en yakın silah arkadaşlarını şehit veren kahraman güvenlik güçleri, her şeye rağmen insanca muamele ettiklerinin altı çizildi. Teslim olan PKK'lı teröristlerden birinin "Biz olsak askerin kafasına sıkardık, oysa asker bizi insanca karşıladı ve insanca muamele etti kendimden utanıyorum" şeklindeki ifadeleri güvenlik güçlerinin insani muamele alanında da eşsiz olduğunu bir kez daha bu sözlerle ispatlanmış olduğu vurgulandı.
 
TESLİM OLMAK YERİNE KAÇMAYA ÇALIYAN 5 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ 
Güvenlik güçlerinin PKK'lı teslim olanlara insanca muamelesini gören ve buna rağmen teslim olmayı seçmeyen 5 PKK'lı terörist ise dün gece 03:30’de mezarlık bölgesine doğru kaçarken etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen 5 PKK'lının kaçmayı başarsalardı terör örgütündeki ortalama ömürleri 4-5 yıldan fazla olayacağı belirtildi.
 
İLÇEDE YAKLAŞIK 130 PKK'LI BULUNUYOR
PKK Terör Örgütü'nün Mardin'in Nusaybin ilçesinden çekildiğini açıklamasına karşın bölgedeki askeri kaynaklar tarafından ilçede halen kırsaldan gelmiş olan 25-30'u kadın yaklaşık 130 PKK'lı terörist olduğunu ve döşenen el yapımı patlayıcıların halen bulunduğu belirtildi.İlçede operasyonlarla temizlenen bölgelerin dışında, örgütün döşedikleri el yapımı patlayıcıların halen durduğu ifade edildi.
 
İLÇEDE SİVİL ZAYİATIN OLMAMASI İÇİN HER TÜRLÜ TEDBİR ALINDI 
El yapımı patlayıcıların temizlenmesi ve tekrar sivil halkın güvenle yaşayabileceği bir ortamın sağlanması için bölgedeki operasyonların devam etmesi gerektiği belirtildi. Güvenlik güçlerinin operasyonların başladığı ilk günde bugüne kadar sivil zayiatın olmaması için kendi canları pahasına her türlü tedbiri aldığı ve almaya da devam ettiği vurgulandı. İlçe halkının güvenlik güçlerinin yanında olduğu ifade edildi.
 
437 PKK'LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Bölgedeki askeri kaynaklar tarafından Nusaybin ilçesinin Cizre'den, Sur'dan, Şırnak'tan farklı bir yer olduğunu ve güvenlik güçlerinin ilçede büyük başarılar elde ettiğinin altı çizildi. Nusaybin’de bugüne kadar devam eden operasyonlarda, 437 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilirken 25 PKK'lı terörist teslim oldu. İlçede 401 barikat kaldırıldı, 37 hendek kapatıldı ve ve 1027 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonlarda 113 adet çeşitli cins ve çapta silah, bu silahlara ait 4463 mühimmat, 19 telsiz ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 650 kilogram patlayıcı madde ele geçirildi.
 
BUNDAN SONRAKİ YENİ GİRİŞİMLERE KESİNLİKLE MÜSAADE EDİLMEYECEKTİR
İlçede PKK'nın hayallerinin suya düştüğünü ifade eden askeri kaynaklar, "Özyönetim hayalleri ile sivil halka ve bölgenin gençlerine yaptıkları zulüm nihayet bir yerde daha sona gelmiş gibi görünmektedir. Şehir ve ilçelerde, sivillerin yaşam alanlarında direniş ve zafer bekleyen bölücü örgüt, her bölgede hezimete uğramıştır. Bundan sonraki yeni girişimlere kesinlikle müsaade edilmeyecektir" ifadelerini kullandı.
 
NUSAYBİN'DE BUGÜN 10'U KADIN 42 PKK'LI DAHA TESLİM OLDU
Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlar devam ederken, bugün 10'u kadın 42 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olanlar arasında yaralıların da bulunduğu belirtildi.