Askeri uçağın parçaları 500 metre çapındaki alana dağıldı

Malatya’dan havalanan F4 tipi keşif uçağı Sivas’ın Kangal ilçesi kırsalında henüz bilinmeyen bir nedenle düştü.

Askeri uçağın parçaları 500 metre çapındaki alana dağıldı
30 Eylül 2013 Pazartesi 20:23 tarihinde eklendi.

Kangal’ın Emir köyü yakınlarında düşen uçağın parçaları 500-600 metre çapındaki alana dağıldı. Pilotlar, Kurmay Yarbay Serdar Çelikay ile Yüzbaşı Mehmet Tüm, düşmeden önce paraşütle atlayarak kurtuldu. Pilotlar Malatya’dan gelen askeri helikopter ile Malatya’ya sevk edildi. Pilotların hayati tehlikesinin olmadığı açıklandı.

Kaza sonrası Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş olay yerinde incelemelerde bulundu. Kangal Kaymakamı Savaş Konak yaptığı açıklamada, saat 15.30’da ilçe jandarmanın bildirmesiyle olay yerine geldiklerini belirterek, ilçe merkezine 5 km mesafede bulunan kaza mahalline geldiklerinde pilotların durumlarının iyi olduğunu, 112 ekiplerinin müdahalesi sonrası askeri helikopter ile Malatya’ya sevk edildiğini ifade etti.

GENELKURMAY AÇIKLAMA YAPTI

Genelkurmay Başkanlığı’ndan olayla ilgili yapılan açıklamada “7’nci Ana Jet Üs Komutanlığı/Malatya'dan, 30 Eylül 2013 günü saat 15.00'de, planlı keşif eğitim uçuşu için kalkış yapan 173'üncü Filoya ait bir adet RF-4E keşif uçağı saat 15.22'de Sivas/Kangal-Emir Köyü 5 km batısında henüz bilinmeyen bir nedenle düşmüş, olayda her iki pilot da uçaktan paraşütle atlamış ve sağ olarak kurtulmuşlardır.

Pilotların hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Gerekli idari ve adli işlem başlatılmıştır.” ifadeleri kullanıldı. 


CİHAN