Askeri üste silahlı saldırı!

ABD'nin başkenti Washington'da bir donanma üssünde düzenlenen silahlı saldırıda 12 kişi öldü, 8 kişi yaralandı. ABD polisi silahlı saldırganı yakalamak için üsse girdi.

Askeri üste silahlı saldırı!
16 Eylül 2013 Pazartesi 16:16 tarihinde eklendi, 1.137 kez okundu.
ABD’nin başkenti Washington’da bulunan donanma üssünde gerçekleşen silahlı saldırıyı resmi olmayan açıklamalara göre Texas eyaletinde yaşayan 34 yaşındaki Aaron Alexis isimli bir şahsın gerçekleştirdiği bildirildi.
 
Washington DC Police Şefi Cathy Lanier, silahlı saldırıda saldırgan dahil en az 12 kişi hayatını kaybettiğini açıkladı. Birçok kişi ise yaralandı. Yaralılar arasında durumu ağır olanlarda bulunuyor. Medstar Washington Hastanesi Baş Hekimi Janis Orlowski erken saatlerde yaptığı açıklamada, hastanelerinde 3 ağır yaralı bulunduğunu bunlardan bir tanesinin polis olduğunu söyledi.
 
ABD Başkan Barack Obama da konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Bir başka çoklu vurulma hadisesiyle karşı karşıya olduklarını ifade eden Obama, ekibi tarafından kendisine hadisenin anlatıldığını ancak olayın sebebini henüz bilmediklerini söyledi. Obama hayatını kaybedenlerin 'vatansever' olduğunu dile getirdi. “Kurşunlar askeri ve sivil personellerimizi hedef aldı. Onlar bizi korumak için işe giden, işlerini yapan kadınlar ve erkeklerdi.” dedi.
 
Twitter hesabından açıklama yapan ABD Deniz Kuvvetleri, silah sesinin sabah 08:20’de duyulduğunu bildirdi. Yetkililer, üste yer alan binada yaklaşık 3 bin kişinin çalıştığını duyurdu.
 
Resmi kaynaklar saldırıda terör bağlantısı olmadığını ifade ediyor. 

CİHAN