Askerler uyarı ateşi açtı: 1 kişi öldü

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nin Beşaslan Köyü'nde Suriye'den kaçak yollarla giriş yapmak isteyen bir gruba 'dur' ihtarında bulunan askerlerin açtığı uyarı ateşi sonucu 40 yaşındaki İbrahim Ersöz hayatını kaybetti.

Askerler uyarı ateşi açtı: 1 kişi öldü
28 Eylül 2013 Cumartesi 19:04 tarihinde eklendi.
Olay, bugün saat 16.30 sıralarında Suriye sınırındaki Beşaslan Köyü yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre kaçakçılık amacıyla Suriye'den Türkiye'ye giriş yapmak isteyen 25 kişilik bir grubu fark eden askerler, 'dur' ihtarında bulundu. İhtara karşın kaçakçılar yanlarında getirdikleri yakıt bidonlarını Türkiye'ye geçirmeye çalıştı. Bunun üzerine askerler, havaya uyarı ateşi açtı. 
 
Direnen kaçakçılarla askerler arasında arbede çıkınca uyarı ateşi açan bir askerin silahından çıkan kurşun İbrahim Ersöz'e isabet etti. Ağır yaralanan Ersöz, götürüldüğü Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye karşın kurtarılamadı.
 
Hatay Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, 'dur' ihtarına uymayan kaçakçılara yönelik uyarı ateşi açılması sonucu Beşaslan Köyü'nden İbrahim Ersöz'ün ağır yaralandığı ve götürüldüğü hastanede kurtarılamadığı belirtildi.
 
Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü de kaydedildi.
 
CENAZE OTOPSİ İÇİN ADANA'YA GÖNDERİLDİ 
 
Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Beşaslan Köyü'nde güvenlik güçlerinin açtığı ateşle ölen İbrahim Ersözlü'nün cenazesi, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Gerginliğin sürdüğü Reyhanlı İlçe merkezine çok sayıda Özel Harekat ve çevik kuvvet ekibi sevk edilirken, devlet hastanesinde de güvenlik önlemleri arttırıldı.
 
KAYMAKAM BAŞKANLIĞINDA TOPLANTI YAPILIYOR 
 
Beşaslan Köyü'ndeki olayla ilgili olarak Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde toplantı yaptı. Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, ilden gelen askeri yetkililer katıldı. 
 
Öte yandan bu gün öğleden sonra yaralı olarak gelen bir Suriyelinin yeleğinde el bombası bulunması üzerinde de hastanede önlemler arttırıldı. Hastanedeki güvenlik görevlileri, gelenleri sıkı bir aramadan geçirdi.

DHA