Aslan gibi Arena!

Rüzgâr panelleri ile soğuk havanın etkisini azaltmak isteyen sarıkırmızılılar, taraftar için de ısıtma sistemi kuracak. Güneş enerjisi sistemiyle de yıllık 3 milyon TL olan elektrik masrafı azalacak.

Aslan gibi Arena!
18 Ekim 2012 Perşembe 09:23 tarihinde eklendi, 1.054 kez okundu.

 

Galatasaray'ın yeni evi Türk Telekom Arena’da yönetim, bir dizi yenilik için düğmeye bastı. 2011-12 sezonunun 2. yarısında sarı-kırmızılı takımın maçlarını oynamaya başladığı statta yaşanan bazı sıkıntıları ortadan kaldırmak isteyen yönetim, başta rüzgâr ve elektrik sorunu olmak üzere yapacağı çalışmalarla hem kulübün hem de taraftarın yüzünü güldürecek. 
 
52 bin 650 kişi kapasiteli tesisin en büyük sorunlarından biri ısınma... Stadın ara bölümlerinde bulunan boşluklardan gelen şiddetli rüzgâr yüzünden taraftarlar özellikle kış aylarında ‘Sibirya’ soğuklarına maruz kalırken zemin de bu rüzgârdan nasibini alıyor.
 
İLK olarak bu rüzgârı kesmek isteyen yönetim, bu bölümleri dayanıklı cam ile kapatarak ilk adımı atacak. 2. olarak ise stadın içine taraftarların üşümemesi için ısıtma sistemi yapılacak. F.Bahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda da bir benzeri bulunan ısıtma sistemi ile birlikte taraftarlar soğuklardan korunurken yönetim bir nebze de olsa sarı-kırmızılı destekçilerine teşekkür edecek.
 
YARI YARIYA...
 
KOMBİNELERE hücum ederek rekora sayıda satışa imza atan taraftarların geçen sezon kış aylarındaki maçlara soğuklar nedeniyle gelmemesini tersine çevirmek isteyen yönetim, taraftarlarının da bu yolla gönlünü alacak. Yenileme çalışmalarının bir diğer getirisi ise elektrik konusunda olacak.
 
YILLIK yaklaşık 2-3 milyon TL elektrik parası ödeyen G.Saray, güneş panelleri ile bu rakamı yarı yarıya azaltmak istiyor. Stadın çatısının bu ağırlığı kaldıracak kadar güçlü olmaması nedeniyle yapılacak ayrı bölümlerle sistem devreye girecek. Sistem ile birlikte elektrik maliyetinden büyük oranda kâra geçecek olan sarı-kırmızılılar, rahat nefes alacak.
 
52 bin 650 koltuk 40 bin 250 kombine
 
G.SARAY, TT Arena’ya geçtikten sonra taraftar da modernleşen yeni statta takımını yalnız bırakmadı ve kombine biletlere hücum etti. Bu yıl satılan 14 bin 500 civarı kombine karta, geçmiş sezonlara ait biletlerini yeniletenler de eklenince toplam sayı 40 bin 250’yi buldu. Bu demek oluyor ki sarı-kırmızılıların TT Arena’daki maçları için sadece 12 bin 250 adet normal bilet satışa sunuluyor.
 
Cluj biletleri satışta
 
Şampiyonlar Ligi’nde 23 Ekim’de Cluj ile karşılaşacak olan G.Saray’da bu maçın biletleri bugün satışa çıkıyor. Önce GS Bonus Kart sahipleri için 19 Ekim’de de genel satışa çıkacak biletlerin fiyatları 80 ile 500 TL arasında değişiyor.

Vatan Gazetesi