Aslan Güner Harp Akademileri Komutanı oldu

Adı tartışmalara neden olan Orgeneral Aslan Güner Harp Akademileri Komutanlığı'na atandı

Aslan Güner Harp Akademileri Komutanı oldu
04 Ağustos 2011 Perşembe 11:55 tarihinde eklendi, 4.677 kez okundu.

 

Genelkurmay İkinci Başkanı Org. Aslan Güner'in ismi İsmi Kara Kuvvetleri Komutanlığı için geçiyordu. Ancak 30 Ağustos 2011 YAŞ toplantısında Güner, Harp Akademileri Komutanlığı'na getirildi. Aslan Güner'in  2007 yılında KKTC'den dönen Cumhurbaşkanı Gül'ün eşinin elini sıkmamak için havaalanındaki protokolden ayrıldığı iddia edilmiş ve iddialar günlerce tartışılmıştı.
 
Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) Org. Saldıray Berk'in adı da Kara Kuvvetleri Komutanlığı için geçiyordu ancak Berk emekliliğini istedi. Berk'in ismi de Erzincan'daki Ergenekon iddianamesinde sanık olarak geçiyor.
 
Dikkat çeken bir diğer isim ise Orgeneral Nusret Taşdeler.. Ege Ordu Komutanı Taşdeler, 30 Ağustos 2011 tarihinden itibaren Org. Berk'in emekli olmadan önce görev yaptığı EDOK Komutanlığı'na atandı. Org. Taşdeler için 'İnternet Andıcı' soruşturmasını yürüten savcı Cihan Kansız yakalama kararı talep etti.
 
36 GENERAL VE AMİRAL BİR ÜST RÜTBEDE
 
Yüksek Askeri Şura'da, 36 general ve amiral bir üst rütbeye, 49 albay ise general ve amiralliğe yükseltilirken, 49 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı.
 
Yüksek Askeri Şura'nın bugün tamamlanan toplantısında, general, amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler ile general ve amirallerden görev süresi bir yıl uzatılacakların durumlarını görüşerek karar bağlandı.
 
Buna göre, 30 Ağustos 2011 tarihinden geçerli olmak üzere 36 general ve amiral bir üst rütbeye, 49 albay ise general ve amiralliğe yükseltilerken, 49 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı.
 
Ayrıca bu yıl rütbe bekleme süresini dolduran 37 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2011 tarihinden itibaren, 2 general ise yaş haddini doldurdukları için 1 Eylül 2011 tarihinden itibaren emekliye ayrıldı.
 
Açıklamada bir üst rütbeye yükselen general ve amiraller ile görev süreleri bir yıl uzatılan general ve amirallerin yeni rütbe ve görevlerinin Türk milletine, Türk Silahlı Kuvvetleri ve ailelerine hayırlı olması dilendi.
 
Açıklamada ayrıca, “Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerinin tamamlayarak 30 Ağustos 2011 tarihinden itibaren görevden ayrılacak olan değerli silah arkadaşlarımıza da fedakar ve özverili hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, hayatlarının yeni dönemlerinde aileleri ile birlikte sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileriz” ifadesine yer verildi.