Aslan'a Arena golü

TOKİ, Galatasaray’ın amatörler için salon yapmayı planladığı Türk Telekom Arena’nın yanındaki araziyi bir inşaat şirketine verdi.

Aslana Arena golü
17 Ekim 2012 Çarşamba 09:35 tarihinde eklendi, 1.049 kez okundu.

Galatasaray Kulübü ile hükümet arasındaki, Adnan Polat’ın başkanlığı sırasında, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’nın olaylı açılışı nedeniyle yaşanan soğukluk bir türlü giderilemiyor. Gelinen son noktayı sarı-kırmızılı yönetici Mehmet Cibara özetledi.

 
Cibara’nın, Galatasaray ile Daikin Türkiye arasında dün imzalanan sponsorluk anlaşması ardından yaptığı açıklamalar ses getirdi. Sarı-kırmızılı kulübün voleybol şubesinde geçen sezon önemli işlere imza atan Mehmet Cibara, gerçekleştirmeyi düşündükleri büyük projenin engellendiğini savundu.
 
‘Arazimize işgal de var’
 
Sarı-kırmızılı idareci, “Devlet ile ilişkilerimiz ne yazık ki bizim istediğimiz seviyede gitmiyor. Eski yönetimin hatası ne yazık ki bize mal ediliyor. Öyle olmasa bugün bir şirket inşaatının bulunduğu yerde, bizim voleybol ve basketbol takımlarımızın maçlarını oynamaları için spor salonu projemiz vardı. Ancak olmadı ve hemen yanı başımızdaki araziyi Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Eroğlu’na verdi. İnşaat stadımızın yanında hızla yükseliyor. Hatta arazimizin bir kısmında da işgal var” dedi.
 
Karamsar bir tablo çizen Mehmet Cibara, Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği tarafından Aslantepe’de yaptırılması düşünülen çok amaçlı spor salonu projesinin askıya alınmasına anlam veremediğini de dile getirdi. Sarı-kırmızılı yönetici, “Adnan Polat döneminde GSYİAD’ın projesi vardı. Ancak onlar da eskisi gibi istekli değiller” ifadelerini kullandı.
 
İnşaat yükseliyor
 
Türk Telekom Arena’nın hemen yanında yükselen projede ofis, 5 yıldızlı otel, konut alanları ve alışveriş merkezi bulunuyor. 525 bin metrekarelik alana yayılan projede
46 katlı iki bina yer alıyor. Bölgeye yapılan yatırımın 650 milyon doları
bulacağı ifade edildi.

Skorer