Aslan'ın derbi şifreleri

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Beşiktaş karşısında başarıya ulaştıracak formülü belirledi.

Aslanın derbi şifreleri
19 Kasım 2011 Cumartesi 09:58 tarihinde eklendi.

 

Galatasaray, sezonun ilk derbisinden 3 puan çıkarmanın planlarını yaparken Teknik Direktör Fatih Terim, İnönü Stadı’nda, Beşiktaş’a karşı kazanılacağı düşünülen zaferin şifrelerini belirledi.

Deneyimli teknik adam, futbolcularıyla toplantı yaparken, takımın bugüne kadar geçirdiği 10 haftalık sürecin değerlendirmesini yaptı ve oyuncuları bir bir ne yapmaları gerektiğini söyledi. Tecrübeli çalıştırıcı, ezeli rakipleri Beşiktaş’ın oyun felsefesi hakkında da oyuncularına çarpıcı detaylar aktardı.  

Terim, artılarıyla-eksileriyle Beşiktaş maçındaki oyun stratejilerini ele alırken, düşüncelerini şöyle sıraladı:
 
1-  İşi sonuçlandırmada bir takım sorunlar yaşıyoruz. Pozisyona girme, orta saha oyuncularının hücuma katılımı ve uç bölgedeki beceri noksanlığı var.
2-  Baskı yapıp kazanılan toplar... Mersin İdmanyurdu maçında bu özellikle pas geçildi.
3-  Sabri orta sahaya dinamizm getiriyor, ama her an top kaptırabiliyor.
4-  Selçuk topla ileri yeterince gitmiyor. Oysa hücum bölgesine her gittiğinde tehlike yaratıyor. Attığı goller de bunun kanıtı.
5-  Elmander savunmayı yıpratıcı özelliği olan bir forvet. Takım oyunu olduktan sonra gol atabiliyor. Arkaya koşu özelliği ne yazık ki yok.
6-  Semih son iki maçta iyi oynadı. Ama derbide de aynı özgüvenle oynaması gerekiyor.
7-  Beşiktaş’ta Quaresma ve Simao, Beşiktaş’ın en etkili oyuncuları. Kenarlara açılarak oynuyorlar. Rakiplerin kaptırdıkları toplar direkt olarak buralara yollanıyor. Hakan Balta ve Eboue’nin bu maçtaki görevi öncelikle kendi alanları savunmak.
8-   Pas oyununu artırmak lazım. Maç git-gele dönerse sıkıntı yaşarız. Kontratak, Beşiktaş’ın istediği oyun anlayışı.
9-   İlk ve son 15 dakika Beşiktaş’ın gol bölgesinde etkili olduğu dakikalar. Taraftarının da etkisiyle ilk düdükten itibaren maça asılıyorlar. Ancak yine son 15’te kalesinde çok gol görüyor. Bunun nedeni de, Simao, Quaresma ve Almeida’nın oyundan kopması  ve sadece ilerde beklemesi.

Milliyet