Aslan'ın son bombası

Transferde şu ana kadar sessiz kaldığı için tepki toplayan Galatasaray yönetimi büyük bomba hazırlığında.

Aslanın son bombası
07 Haziran 2012 Perşembe 13:07 tarihinde eklendi, 1.180 kez okundu.

 

Kadroya dünyaca ünlü bir forvet katmak isteyen Sarı-Kırmızılılar, teknik direktör Fatih Terim'in de takımda görmeyi çok istediği Emmanuel Adebayor konusunda önemli adımlar atıyor. 
 
BAŞKAN BİZZAT İLGİLENİYOR 
 
Transferle bizzat ilgilenen Başkan Ünal Aysal'ın geçtiğimiz gün gizlice İngiltere'ye giderek Manchester City ile masaya oturduğu belirlendi. Son iki sezonda Real Madrid ve Tottenham'a kiralanan Togo'lu golcüyü artık elden çıkarmak isteyen City yönetiminin kapıyı 16 milyon Euro'dan açtığı ifade edildi. Fakat Başkan Aysal'ın yoğun pazarlıkları sonrasında tarafların 13 milyon Euro ve bonuslar karşılığında el sıkıştığı gelen bilgiler arasında. 
 
BONUSLAR DA VERİLECEK 
 
Bu bonusların Galatasaray'ın lig şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi'nde tur atlaması halinde ödeneceği de ifade edildi. Adebayor transferinin yüzde 50'sini tamamlayan Sarı-Kırmızılılar şimdi de Togolu yıldızı iknaya çalışıyor. Adebayor, Manchester City ile 2009'da yıllık 8.5 milyon Euro'ya anlaşma sağlamıştı. Fakat şu anda 28 yaşındaki forvete bu parayı bir kulübün ödemesi mümkün değil. 
 
TAVAN 5 MİLYON! 
 
Galatasaray yönetiminin Adebayor'u ikna için tüm şartlarını zorlayacağı, teklifin yıllık 5 milyon Euro'ya kadar çıkabileceği öğrenildi. 
 
TEKNİK GÜÇLÜ VE BİTİRİCİ
 
Adebayor bir santrforun sahip olması gereken tüm özelliklere sahip... 1.92'lik boyuyla müthiş bir hava üstünlüğü olan Togolu futbolcu, aynı zamanda çok teknik, güçlü ve bitirici. 
 
3 YILDA 4 TAKIMIN FORMASINI GİYDİ
 
ArsenaL'deki başarılı performansıyla adını duyuran Adebayor, Londra kulübünden 2009'da ayrıldıktan sonra istikrar sağlayamadı. Togo'lu yıldız bu süreçte M.City, R.Madrid ve Tottenham formalarını giydi. (takvim)