Aslı kaza değil ihmal kurbanı

Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili bilirkişi raporu açıklandı

Aslı kaza değil ihmal kurbanı
03 Şubat 2012 Cuma 09:44 tarihinde eklendi.

 

Erzurum Konaklı Kayak Merkezi’nde 12 Ocak’ta antrenman yaparken kayağının ayağından çıkması sonucu düşüp pist kenarındaki tahta bariyerlere çarparak hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu’yla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda ölüme, ihmal ve eksikliğin neden olduğu belirtildi.
 
Savcılık tarafından bilirkişi olarak tayin edilen Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Kıyıcı tarafından hazırlanan raporda, şöyle denildi: “Ölen sporcunun kayağının çıkması bu kötü son için başlangıç olmuştur. Pistin genişliğinin 24.5 metre olmasından dolayı hızını alamaması ya da pistte düşmesi gerçekleşmemiş direkt kar perdelerine çarpmıştır.
 
Kar perdesinin üzerinde veya önünde herhangi bir önlem olmaması, çarpma anından sonra her ne kadar ölen kişi çarpma anında ölse de kazazedeye ilk müdahale ve ambulansa götürülmesi için gerekli ekiplerin olmaması, ambulansın 20- 25 dakika beklenerek Erzurum’dan gelmesi, normal bir kaza sonrasında bile kişinin sağlık sorununu ciddi şekilde etkileyecek ihmal ve eksikliktir. Kar perdeleri, pist güvenliği genişliğinin, eğimin, taş ve kayalardan arındırıldıktan sonra olması gerekir. Kar perdeleri bu şekilde kullanılamaz. Pist güvenliği olmadan kullanılmaya devam edecek ise faydadan çok zarar verecektir. Pistin kayarken sol kenarlarına ‘A-net’ denilen güvenlik ağlarının uygulanması ve sağlık ekiplerinin eksiksiz çalışmasını önermem akademik ve vicdani sorumluluğumdur.”
 
ÖLÜM NEDENİ BELLİ OLDU
Aslı Nemutlu’nun ölümü sonrası hazırlanan otopsi raporunda genç sporcunun, genel beden travmasına bağlı beyin kanaması, boyun ve omurga kemiği kırıkları, kaburga kemiklerinin batması nedeniyle de oluşan akciğer yaralanması nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi

Habertürk