Aslı mezarı başında anıldı

Erzurum'un Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman yaparken hayatını kaybeden 17 yaşındaki Milli Kayakçı Aslı Nemutlu, ölümünün birinci yılında mezarı başında dualarla anıldı.

Aslı mezarı başında anıldı
12 Ocak 2013 Cumartesi 17:46 tarihinde eklendi, 2.459 kez okundu.

 

Karacaahmet'teki mezarlığı başında yağmur altında gerçekleşen anmaya Aslı Nemutlu'nun babası Metin Nemutlu, annesi Ayşe Nemutlu, kardeşi Ece Nemutlu, dedesi Zati Nemutlu, yakınları, okul arkadaşları, kayak takımından arkadaşları ve sevenleri katıldı. Şiddetli yağmur yağışına rağmen yoğun katılımın gerçekleştiği anma töreni öncesinde Aslı'nın annesi Ayşe Nemutlu, mezarlık girişinde, gelenleri tek tek karşıladı.
 
Anmaya katılan bazı yakınları Aslı Nemutlu'nun mezarına çiçek bırakırken, bazı arkadaşları ise gözyaşlarına boğuldu. Nemutlu'nun, Uludağ Kayak ve Snowboard Kulübü'nden arkadaşları helva dağıttı.
 
Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Aslı Nemutlu'nun babası Metin Nemutlu, gösterilen ilgiye teşekkür ederek "Bugün sene-i devriyesi tüm sevenleri burada kabri başına geldiler. Ruhunu okşayacağız inşallah. Birazdan duayla anacağız kendisini. Sizler de geldiniz, ayağınıza sağlık, teşekkür ederiz. İnşallah gösterdiğiniz ilgi sonuna kadar devam eder. Aslı gösterdiğiniz bu ilgi karşısında, hak ettiği dualarla, hak ettiği yerinde ruhu şad edilecek şekilde yatar" dedi.
 
 
Kızının ölümüyle ilgili dava sürecinin de devam ettiğini belirten Metin Nemutlu, "Sizler de biliyorsunuz takip ediyorsunuz. Söyleyecek bir şeyimiz yok. Okul arkadaşları, kayakçı arkadaşları, büyükleri, aile dostlarımız herkes burada, sağ olsunlar. O da herhalde görüyordur bizi. Mevla da yağmurunu eksiltmiyor. O da ağlıyor herhalde arkamızdan" diye konuştu.
 
Torununun mezarına bir demet çiçek bırakan dedesi Zati Nemutlu da Aslı Nemutlu'nun, defnedildiği gün önce yağmur, ardından da kar yağdığını hatırlatarak "Demek ki tabiatla ilgisi olan, Allah sevgisi olan bir durumu var. 1 yıl oldu ama acısı diner mi? Ben üzüntüden 9 kilo verdim. Kolay değil, o bizim kar tanemiz, bir tanemiz, nar tanemizdi" diye konuştu
 
Geçen yıl 12 Ocak tarihinde Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman yaparken hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun anma töreni, din görevlisinin Yasin-i Şerif okumasının ardından sona erdi.
 
(BB) (FOTOĞRAFLI)
 
 
 
 
 
DHA-Genel - Türkiye-İstanbul / Üsküdar - Murat DELİKLİTAŞ 

DHA