Aslı Nemutlu artık ölümsüz

Erzurum'da 18 yaşında hayatını kaybeden Milli Kayakçı Aslı Nemutlu'nun heykeli, Kadıköy Kalamış Parkı'nda ailesi, yakınları ve Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün katılımıyla açıldı.

Aslı Nemutlu artık ölümsüz
11 Ocak 2014 Cumartesi 17:45 tarihinde eklendi, 1.369 kez okundu.
2 yıl önce Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman yaparken düşüp hayatını kaybeden Milli Kayakçı Aslı Nemutlu'nun bronz heykelinin dikildiği törene Aslı Nemutlu'nun annesi Ayşe Nemutlu, babası Metin Nemutlu, kardeşi Ece Nemutlu ve çok sayıda arkadaşları da katıldı.
 
KILIÇDAROĞLU MESAJ GÖNDERDİ
 
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise açılışa bir mesaj gönderdi. Kılıçdaroğlu'nun mesajında, projeye katkı verenleri içtenlikle kutladığı kaydedildi. Açılış konuşmasını yapan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ise "Aslı kayağı sevdiği için kayak onu bu hayattan almadı. Onu alan Türkiye'deki ihmaller, cahillikler ve yönetim anlayışıdır. Türkiye'de değil daha uygar bir ülkede bu sporu yapıyor olsaydı bugün yaşıyor ve yarışıyor olacaktı" diye konuştu.
 
"DAHA GÜZEL YERLERDE TAÇLANDIRMAYA ÇALIŞACAĞIZ"
 
Törenden sonra konuşan baba Metin Nemutlu, duygusallıklarla dolu saatler yaşadığını belirterek, "Kızımızın adına yapılmış bir heykelle dostlarımız ve sevenlerimizle olmak bizi mutlu etti. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. İnşallah bu bir başlangıç olacak, bugünden itibaren Aslımız adına daha güzel şeyler yapmaya gayret göstereceğiz. Aslımızın adını daha güzel yerlere taçlandırmaya çalışacağız" dedi. "Aslı Nemutlu Genç Sporcular Derneği" kurduklarını da belirten baba Nemutlu, "Bu dernekte amacımız kayak ve kış sporları yapan, sporu seven ama bir takım imkânsızlıklar sebebiyle spora zaman harcayamayan kardeşlerimizi bularak iyi bir sporcu yetiştirmek. Bunun için çalışmalara başladık" diye konuştu.
 
"HERKESİN ONA, ONUN HERKESE DOKUNDUĞUNA İNANIYORUM"
 
Heykeltıraş Neslihan Pala'nın heykeli yaptığı sırada kendisine hiç karışmadığını ve görünce çok şaşırıp etkilendiğini ifade eden anne Ayşe Nemutlu güçlükle konuşarak, " Benim tüm söyleyebileceğim taşa tüm duygularını, canlılığını bu kadar güzel yansıtabilmek, hayat vermek zordur, Aslı'nın tüm enerjisini verebilmek. Aslı bize bakarak hayatta olduğunu ve hayata dokunduğunu ifade ediyor benim için. Aslı zaten benim için kendi sınırlarını, bizim ailenin sınırlarını aşmış bir insandı. Herkese dokunmayı, herkesle ilişki kurmayı zaten severdi. Dost ve arkadaş canlısıydı. Şimdi boyutlarını daha da aştığını düşünüyorum ve herkesin ona, onun da herkese dokunduğuna inanıyorum" dedi.
 
"AİLESİNİN HİSSETTİKLERİNİ DÜŞÜNEREK HAREKET ETTİM"
 
Heykelin yapımcısı Neslihan Pala ise eseri yaparken sadece bir heykeltıraş olarak hareket etmediğini kaydederek, "Bir anne olarak daha çok empati beni yönlendirdi. Ailesinin hissettiklerini düşünerek hareket ettim ve mümkün olduğu kadar heykelin görüntüsüyle Aslı'nın hala hayatlarında olduğunu hissettirmeye çalıştım. Heykelin oturduğu yön de evlerine doğru bakıyor. Yere uzanan kısmı yeryüzüyle ve ailesiyle bağlantısını ifade ediyor" diye konuştu.
 
EVİNE BAKIYOR
 
Henüz 18 yaşında hayata veda eden Aslı Nemutlu'nun heykelini Kadıköy Belediyesi'nin katkılarıyla Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Neslihan Pala yaptı. Bir kaide üzerinde oturan ve evinin bulunduğu yöne doğru çevirdiği başıyla Aslı Nemutlu ailesi ve sevenlerine "her zaman aranızdayım" mesajı veriyor. Heykelin hemen altında ise, Aslı tarafından kaleme alınan ve "Lapa lapa kar yağar, gelinlik giyer dağlar, kış mevsiminin hüznü, doğada sessizlik var" dizelerinden oluşan şiiri yer alıyor.