Aslında işe yarıyormuş!

Vitamin haplarının, aslında sağlık açısından hiç bir yararı olmadığı konusunda son nokta konuldu.

Aslında işe yarıyormuş!
28 Mayıs 2012 Pazartesi 09:19 tarihinde eklendi, 1.058 kez okundu.

 

Bu ilaçlar üzerinde şimdiye kadar yapılan olumlu araştırmalarıda üretici firmalarının finanse ettiği söylentilerine, İngiliz Sağlık bakanlığı bünyesinde çalışan doktor, gazeteci ve sağlık kitapları yazarı Max Pemberton son noktayı koydu. Kamu sağlığı ve etiği alanında bir çok projede yer alan ve değerli çalışmalara imza atan Dr Pemberson, bitkisel ve hayvansal bazlı vitamin takviyelerinin vücut için yararlı olduğunu ortaya koydu. İşte vitaminler ve faydaları: 
 
B vitamini: Beyni sağlıklı tutar. B grubundaki 8 vitamin de vücut fonksiyonlarına katkı sağlar, metabolizmayı kontrol ederek alyuvar hücreleri üretimine yardımcı olur.
 
Günlük doz: 500 mikrogram B12, 800 mikrogram B6
 
Multivitamin: Sperm kalitesini artırır. Atkioksidan deposu olan mutivitaminler kanseri önler ama asıl önemlisi C ve E vitamini, çinko, selenyum, folik asit ve karoten içeren hapları ilan erkeklerde sperm kalitesi yükselir. 
 
Günlük doz: Vitamin C 1000mg, Vitamin E 400-600mg, selenyum 100-225mikrogram, B-carotene 30mg
 
Balık yağı: Hafızayı korur. Omega-3 yağ asitleri, zihinsel hastalıklara bağlı semptomları azaltır. Beyin hücrelerinin arasındaki iletişimi artırır. 
 
Günlük doz: 1-3 gram 
 
Çinko: Soğuk algınlığıyla savaşır. Çinko bağışıklık sisteminin dinamosu olan alyuvarları üretir. Özellikle yaşlıların C vitamini ile çinkoyu kış aylarında birlikte tüketmesi soğuk algınlığı, bronşit ve zatürree gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır. 
 
Günlük doz: 10 mg
 
D vitamini: Kemikleri güçlendirir. Yaşlılarda düşmelere bağlı kemik kırılmaları D vitamini takviyesi ile azaltılır. D vitamini kemikteki kalsiyum miktarını artırarak kemiğin güçlenmesini sağlar. 
 
Günlük doz: 65 yaş üzerindekiler 10 mikrogram 
 
C vitamini: Ayağa kaldırır 
 
C vitamini hücrelerin gelişimi ve cilt için vazgeçilmezdir. Vücudun kalojen sağlamasına yardımcı olur. Hastalık ve yaralanmalarda tedavi sürecini kısaltır. 
 
Günlük doz: 1 gram
 
Sarımsak: Kalp dostu. Maryland Üniversitesi’nin yaptığı araytırmaya göre sarımsak hapları kolesterol ve yüksek tansiyonu yüzde 8 oranında düşürür. Damar sertleşmelerini önler. 
 
Günlük doz: 900 mikrogram.

Vatan Gazetesi