"Aslı’nın öldüğü pist standartlara aykırı"

Kayakçı Aslı Nemutlu’nun Erzurum Konaklı Kayak Merkezi’nde idman yaptığı sırada düşerek hayatını kaybettiği kazayla ilgili davanın görülmesine devam edildi.

Aslının öldüğü pist standartlara aykırı
06 Mart 2013 Çarşamba 18:09 tarihinde eklendi.

 

Tutuksuz yargılanan sanıklar davaya katılmadı. Aslı Nemutlu’nun ailesi ve taraf avukatları duruşmada hazır bulundu. Duruşma çıkış gazeteciler açıklamada bulunan Nemutlu ailesi, kızlarının hayatını kaybettiği pistin standartlara aykırı olduğunu iddia etti. Acılı aile, geçen yıl Aslı Nemutlu adına şampiyona düzenlenmesi, adının öldüğü piste verilmesinin göz boyamadan ibaret olduğunu söyledi. 
 
Daha önce kazanın olduğu Bayanlar Super-G pistinde keşif yapılmasını talep eden Aslı’nın annesi Ayşe Elerman Nemutlu, yargılama devam ederken ilginç bir iddiada bulundu. Ayşe Elerman Nemutlu, ne yaparlarsa yapsınlar kızlarının geri gelmeyeceğinin farkında olduklarını belirterek, "Biz yıllarca görmezden gelinen bazı gerçeklerin artık görülmesini istiyoruz. Kazanın yaşandığı pist standartlara aykırıdır. Dünya Kayak Federasyonu (FIS) standartlarına göre Konaklı'daki Bayanlar Süper-G pistinin genişliği 40 metre olması gerekiyor. Ancak kaza sonrası yapılan ölçümlerde pistin 24 metre olduğu tespit edilmiş. Bu başlı başına büyük bir ihmaldir. Ayrıca pist yapılırken meteoroloji raporları da alınanmış. Bu hususların araştırılması için bilirkişi heyeti talep ediyoruz.” dedi. 
 
Mahkeme çıkışında açıklamalarda bulunan Nemutlu enerjilerini artık mahkemeye harcamak istemediklerini ifade etti. Nemutlu, “Enerjimizi bu mahkemeden çekip başka bir yere yönlendirmek istiyoruz.
 
Baba Metin Nemutlu ise üçüncü duruşmadan da bir sonuç çıkmadığını belirterek, "Bizi üzen şey iki aydır yazının bir kalemden diğer kaleme gelmemesi. Bizi de son derece rahatsız ediyor. Çözüme biran evvel kavuşmasını istiyoruz. Ama herhalde işin yargı boyutu ve prosedürler bu şekilde yönetilmesini gösteriyor ki bizde bekliyoruz." dedi. 
 
Aslı’nın adının yarışmalara ve pistlere verilmesi konusunda da değerlendirmede bulunan Baba Nemutlu, "Hatırlarsanız geçen sene Türkiye Kayak Şampiyonası yapılmıştı. Bu şampiyonaya Aslı Nemutlu’nın adı verilmişti. Bu hafta sonu yine bir Türkiye Şampiyonamız var. Aslı'nın adı bu sefer şampiyonada yok. Geçen sene Aslı'nın rahmetli olduğu piste Aslı Nemutlu isim vereceğiz ve bundan sonra devamlı bu pistin adı böyle olacak denmişti. Bununla alakalı yapılan herhangi bir şey yok. İşte bazı organizasyonlar yapılmıştı bizim acımızı belki biraz dindirmek için. O günler için gerçekten mutlu olmuştuk ama bugün geldiğimizde işte bugün yapılan şeylerin açıkçısı bizi biraz daha herhalde gözümüzü boyamak için adına yapıldığını anlıyoruz. Alınan kararların bu sene uygulanmadığını görüyoruz. Çok önemli bir şey de değil. Adını koysalar ne olur koymasalar ne olur." diye sitemde bulundu. 

CİHAN