Asrın müzik soygunu

Hacker'ların Sony Music'in arşivinden, aralarında Michael Jackson ve Freddie Mercury'e ait hiç yayınlanmamış parçaların da bulunduğu, yaklaşık 50 bin şarkıyı çaldığı ortaya çıktı.

Asrın müzik soygunu
06 Mart 2012 Salı 12:58 tarihinde eklendi, 1.200 kez okundu.

 

Müzik endüstrisi yılardır korsan kopyalar nedeniyle zarar ediyor. Alınan tüm önlemlere karşın yasadışı paylaşımın önüne geçilemiyor. Şimdi de "hacker" olaraka adlandırılan internet korsanlarının, Sony Music'in arşivinden yaklaşık 50 bin şarkıyı indirdiği ortaya çıktı.
 
Geçtiğimiz yıl nisan ayında milyonlarca Sony Playstation kullanıcısına ait kişisel bilgilerin çalındığı sanal saldırıda aynı zamanda arşivden yaklaşık 50 bin şarkı da çalındı.
 
HIRSIZLIK 1 YIL SONRA ORTAYA ÇIKTI
 
Deutsche Welle'nin haberine göre bu şarkılar arasında 1991 yılında ölen Queen’in efsanevi solisti Freddie Mercury’nin henüz yayınlanmamış düetleri ile Michael Jackson, Jimi Hendrix, Avril Lavigne ve Foo Fighters’e ait parçaların da bulunduğu belirtiliyor.
 
Yaklaşık bir yıl sonra Sony çalışanlarının hayran sayfalarını rutin kontrolü sırasında ortaya çıktı. Sony görevlileri, hırsızlığı bir internet platformunda hayranlarının Michael Jackson'un çalınan bir parçası hakkında yürüttüğü sohbet sayesinde fark etti.
 
Sony Music, 2010 yılında Michael Jackson'a ait tüm kayıtları, 300 milyon euroya temin etmişti ve 2017 yılına kadar pop müziğinin kralına ait 10 yeni albüm piyasaya çıkarmayı hedefliyordu.