Assange’ı da 'sızdırdılar'

WikiLeaks kurucusu Assange'ın biyografisi, tartışmalar arasında satışa sunuluyor.

Assangeı da sızdırdılar
22 Eylül 2011 Perşembe 11:31 tarihinde eklendi.

 

İnternette yayımladığı gizli diplomatik belgelerle dünya gündemini sarsan WikiLeaks'ın kurucu Julian Assange, bu kez biyografisiyle ilgi odağında. Assange'ın yayımlanmasına karşı çıktığı biyografi, kitapçıların yanısıra internet üzerinden de satışa çıkıyor.
 
İngiliz yayınevi Canongate'in hazırladığı biyografi yayıneviyle Assange arasında gerginliğe yol açmış durumda. Julian Assange, geçen yıl biyografisinin yayımlanması için yayıneviyle anlaşmaya varmış ancak daha sonra hayatıyla ilgili sırların ortaya dökülmesinden rahatsız olduğu için kararından vazgeçmişti.
 
Assange’ın anlaşmayı iptal etmeye çalıştığı ancak bunda başarılı olamadığı belirtiliyor. Canongate, Assange'ın aldığı yüklü avansı geri ödemeyince biyografiyi izinsiz yayımlamaya karar verdi.
 
Kitabın Wikileaks'ın kurucusuyla 50 saat süren röportajdan alınan bilgilerle hazırlandığı belirtiliyor. Kitapta Assange'nin İsveç'te iki kadına cinsel tacizde bulunduğu yönündeki iddialarla ilgili detayların da yer aldığı söyleniyor.
 
Cinsel taciz iddialarını reddeden Assange, halen İngiltere'nin İsveç'e iadesiyle ilgili alacağı kararı bekliyor. 40 yaşındaki Assange, daha önce hakkında açılan davaların masraflarını karşılamak için biyografi anlaşmasını kabul ettiğini söylemişti.
 
İnternette yayınladığı belgelerle dünya gündemini sarsan Assange, 5 ekim'de Doğuş Yayın Grubu’nun düzenleyeceği Yeni Medya Konferansı'nda ana konuşmacısı. Katılımcılar, telekonferans yöntemiyle Assange'a soru da sorabilecek.

NTV