At Çiftliği ve At Oyunları Oynayın

Siz hiç at çiftliğine gittiniz mi? Ailenizle birlikte bir at çiftliğine gidip orada ata binme keyfini yaşamak ister miydiniz?

At Çiftliği ve At Oyunları Oynayın
02 Ocak 2017 Pazartesi 22:58 tarihinde eklendi, 1.576 kez okundu.

Siz hiç at çiftliğine gittiniz mi? Ailenizle birlikte bir at çiftliğine gidip orada ata binme keyfini yaşamak ister miydiniz? O halde sizlere at çiftliklerini ve oradaki etkinlikleri tanıtarak bu keyfi yaşatmaya çalışalım. At çiftlikleri, farklı türdeki atların yetiştirildiği, at biniciliği etkinliklerinin düzenlendiği ve aynı zamanda at biniciliği eğitimlerinin verildiği yerlerdir. Otantik atmosferi, geleneksel ve yöresel sunumları ile dikkati üzerine çeken at çiftlikleri görülmesi gereken çiftliklerdendir. Belirttiğimiz üzere at çiftliklerinde özel binicilik dersleri alabilir; safari turlarına katılabilir; atlara nasıl bakıldığını görebilirsiniz. Peki bulunduğunuz yerde at çiftliği yoksa ne yapacaksınız?


At çiftliklerini sizin ayağınıza getiren ve oyunları ile keyifli vakit geçirmenizi sağlayan at oyunları oynayabilirsiniz. Sanal olarak at çiftliği işletmek veya binici veya jokey olup yarışlara katılmak çok keyifli olurdu değil mi? İşte bu keyfi yaşamak isterseniz sanal alemde sizlere At Oyunları sayfasını tavsiye ediyoruz. At oyunları ile atları yakından tanıma fırsatı bulabileceksiniz.


At çiftliklerinin ana öznesi olan atlarla ilgili ufak bilgiler sunmak istiyoruz. Atlar ayakta uyuyan, son derece hassas, düzenli tüy ve deri bakımına ihtiyaç duyan hayvanlardır. Binit ve yük taşıma hususlarında kullanılan bu hayvanlar geçmişte savaşların vazgeçilmezleri arasındadır. İnsanlara hizmet noktasında pek değerli olan bu hayvanlar ata sözlerimize dahi konu olmuştur. Anadolu kültüründe 3 vazgeçilmez at, avrat ve silah olarak nitelendirilmiştir. İşte bu kadar değerli olan hayvanın oyunları da çocuklar için önem arz etmektedir. At yarışları ve at bakımı oyunları, at oyunlarının en fazla oynanan oyunudur.


Bazılarına göre pony yani midiller bir at cinsi sayılmamaktadır. Onları birbirinden ayıran üç önemli unsur belirtilmektedir. Bunlar, geldikleri köken, yaşları ve boylarıdır. Ponyler güçlü kuvvetli ve cesur hayvanlardır. İyi huylu olup her türlü iklime dayanıklıdırlar.  Pony yani midilliler genelde at çiftliklerinde çocukları biniciliğe alıştırmak için kullanılırlar. Dolayısıyla çocuklar arasında atlardan ziyade pony (midilli) atları daha çok rağbet görmektedir. Zira pony eyer vurulmasına elverişli olması ve çocukların boylarına yakınlığı sebebiyle güvenle üstlerine binmelerini sağlayan at çiftliği hayvanlarındandır. Ayrıca Minika Çocuk kanalındaki My Little Pony çizgi filmi bu hayvanlara çocukların ilgisini bir kat daha arttırmıştır. At çiftliğine giderek bu hayvanlarla tanışma fırsatı olmayan çocuklar için derlenmiş olan Pony Oyunları sayfası çocukların özlemini giderecek cinsten bir çalışmadır. Burada onlarca ve hatta yüzlerce Pony ve özellikle My Little Pony çizgi filmi karakterinin oyununu bulabilirsiniz.
 

Pony oyunları ile çocuklara sanal olarak dahi olsa eğlenme fırsatı verilmesi bu sitenin önemini bir kat daha arttırmaktadır. Pony oyunu oynayarak çocukların midilliler hakkında bilgi sahibi olması sağlanabilir. Bu bağlamda bu çalışma keyifli şekilde bu vazifeyi görebilecek yeterliliktedir.


At ve Pony oyunları, at çiftliği hayvanlarına yöneliktir. Peki inek, koyun, keçi gibi çiftlik hayvanlarını merak eden çocuklara neyi önereceğiz. Bu evcil ve faydalı hayvanlar ile oyun oynamak isteyen çocuklara Çiftlik Oyunları sitesini önermekteyiz.


Burada tüm çiftlik hayvanlarının oyunlarını bulabilirsiniz. İsterseniz at çiftliğine gider orada at ve midilli oyunlarını oynar; isterseniz bir çiftliği işleterek keyifli vakit geçirebilirsiniz. Eğer at çiftliğine gitme fırsatınız yoksa, sanal olarak bunu giderebilecek ender sitelerden birisi de Çiftlik Oyunları sitesidir. Hepinize iyi eğlenceler dileriz.