Ata Aksu TFF Başkanlığına aday

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski yöneticilerinden Ata Aksu, TFF'nin 27 Şubat'ta yapılacak olağanüstü genel kurulunda başkan adayı olduğunu açıkladı.

Ata Aksu TFF Başkanlığına aday
20 Şubat 2012 Pazartesi 18:09 tarihinde eklendi.

Ata Aksu, yaptığı yazılı açıklamayla adaylığını resmen duyurarak, ''Türk futbolunu, gelebilecek her türlü tehlikeden bertaraf etmek için Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na adayım'' dedi. 
    
Türk futbolunun içinde bulunduğu zorlu süreçte yaşanan tüm olumsuzlukların, futbolda derin yaralar açtığını ileri süren Aksu, şu ifadelere yer verdi: 

"Bu süreçte üzülerek ifade etmek isterim ki; bazı kulüpler tarafından sürekli blokajlar uygulanmış, Türk futbolunun en kritik dönemi iyi yönetilememiş ve belirsizliğin hüküm sürdüğü bir ortam yaratılmıştır. 
    
Sayın Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasından sonra oluşan kaotik ortamda çok sayıda kulüp başkanı, delege, futbol adamı ve medya mensubundan tarafıma yapılan sorumluluk almam çağrıları, benim gibi Türk futboluna her düzeyde 34 yıl hizmet etmiş bir kişi olarak Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na adaylığımı koymayı kaçınılmaz bir zorunluluk haline getirmiştir. 
    
Türk futboluna gurur duyarak yapmış olduğum hizmetler ve tecrübemle şahsımı bu işin sigortası olarak görüyorum. 
    
Uhdemde olan vasıfları, kurumuma da hakim kılmak amacıyla yola çıkıyorum. Sloganım 'Dürüstlük, samimiyet ve herkese eşitlik' olacak. 
    
Geride kalan zorlu süreçte, çeşitli nedenlerle kendini ifade edememiş tüm kulüp başkanları, taban birlikleri ve delegelerinden destek alacağım inancıyla, Türk futbolunu, gelebilecek her türlü tehlikeden bertaraf etmek için Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na adayım."