ATA AÖF, Rize fuarında ilgi gördü

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi, (ATA-AÖF) 3. Rize Üniversite Tanıtım Fuarı’nda ilgi gördü. Rize’de düzenlenen fuarı ziyaret edenler, Fakülte'nin programları, eğitim süreçleri ve sınavlar hakkında bilgilendirildi.

ATA AÖF, Rize fuarında ilgi gördü
22 Nisan 2014 Salı 15:48 tarihinde eklendi.

ATA-AÖF 3.sü düzenlenen Rize Üniversite Tanıtım Fuarı’na katıldı. Rize Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğinde, çok sayıda devlet ve vakıf üniversitesinin katılımıyla Ali Metin Kazancı Lisesi’nde organize edilen fuarı, ağırlıklı olarak Rize ili ve çevre iller genelinde lise son sınıf öğrencileriyle, üniversite sınavına hazırlık amacıyla dershaneye devam eden öğrenciler ziyaret etti. ATA-AÖF standının yoğun ilgi gördüğü etkinlikte, ziyaretçilere Fakültenin programları, eğitim hizmetleri ve sınav sürecine ilişkin detaylı bilgi ve tanıtım materyalleri sunuldu.
    
ATA-AÖF Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen, yükseköğretim kurumlarının ve bölümlerinin öğrenci adaylarınca bilinçli olarak tercih edilmesinde bu tür fuarların düzenlenmesinin önemine dikkat çekti. Özen şu değerlendirmede bulundu; “Gelenekselleşen bu fuar, ülkemizde eğitim-öğretim hizmeti veren üniversiteler ile öğrenci adaylarının bir araya gelmesini sağlayan önemli bir organizasyon. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi olarak bizler de bu tür organizasyonlarda öğrenci adaylarımız ile buluşma fırsatı buluyoruz. 2014 yılında ÖSYM tarafından yapılan YGS sınavı puan türlerinden herhangi birinden 140 ve üzerinde puan alan öğrenci adayları Fakültemiz programlarını tercih edebileceklerdir.”


CİHAN