Atakan'ın yeni düşme görüntüsü

Hatay'da 9 Eylül'de gerçekleştirilen gösterilerde hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın (23) ölüm anıyla ilgili yeni kamera kayıtları ortaya çıktı.

Atakanın yeni düşme görüntüsü
16 Eylül 2013 Pazartesi 08:29 tarihinde eklendi.

Mobese kamerasına yansıyan görüntülerde, göstericilere müdahale etmek amacıyla caddeye giren Şortland ve Akrep araçlarının gaz atımı yapmadan caddede ilerledikleri sırada Ahmet Atakan'ın apartmandan düşüş anı yer alıyor. Araçların geçişinin ardından cadde üzerinde bulunan eylemciler ve bazı vatandaşların Atakan'ın düştüğü yere doğru yöneldikleri görülüyor.

Geçtiğimiz günlerde de CHP Milletvekili Refik Eryılmaz tarafından Atakan'ın düştüğü yerin hemen yanında bulunan mazgalın içinde üzerinde kan lekeleri ve saç örnekleri bulunduğu iddia edilen kapsül bulunmuş ve incelenmek üzere Ankara'ya gönderilmişti.

Ahmet Atakan'ın çatı katında bulunduğu sırada başına biber gazı kapsülü isabet ettiği için dengesini kaybedip aşağı düştüğü iddialarının ardından İçişleri Bakanı Muammer Güler yayınlanan ilk görüntülerde caddede hareket halinde bulunan Şortland ve Akrep araçlarından gaz atıldığına dair herhangi bir veri olmadığını söylemişti.


CİHAN