Ataköy arazisi satışta

TOKİ ve DATİ Yatırım Holding, üzerinde Galleria Alışveriş Merkezi, Sheraton Otel ve Ataköy Marina'nın da bulunduğu Ataköy Turizm Kompleksi’ni 1.2 milyar dolar tahmini bedelle satışa çıkardı.

Ataköy arazisi satışta
24 Ağustos 2012 Cuma 16:36 tarihinde eklendi.

 

İstanbul Bakırköy sahilindeki toplam 670 bin metrekare kullanım alanına sahip Ataköy Turizm Kompleksi, TOKİ'ye ait arazisiyle birlikte 1 milyar 200 milyon dolar tahmini bedelle satışa çıktı.
 
Mülkiyetinin bir kısmı TOKİ'de üst kullanım hakkı ise 2038 yılına kadar DATİ Yatırım Holding'te olan Ataköy Turizm Kompleksi'nin geçici teminat bedeli 10 milyon dolar olarak belirlendi, dosya bedeli ise 25 bin dolar olarak açıklandı.
 
Üzerinde Galleria, Sheraton İstanbul Ataköy Hotel, Ataköy Marine Hotel, Ataköy Marina ve Ataköy Marina Park'ın yer aldığı Ataköy Turizm Kompleksi'ni 2005 yılında 200 milyon dolara devralan DATİ, 7 yıllık süreç içerisinde 200 milyon dolarlık yatırım yaparak  bölgenin değerini artırdı.
 
TOKİ İstanbul Emlak Dairesi Başkanı Ali Seydi Karaoğlu "Hava, deniz, karaulaşımı, turizm potansiyeli, manzarası, mevcut imar planıyla İstanbul'un en kıymetli arazisi. Buranın kesinleşmiş imar planı mevcut, bütün mahkemelerden, itirazlardan geçmiş herhangi bir ihtilaf söz konusu değil. Bölgenin turizm potansiyeli İstanbul için çok önemli" dedi. Karaoğlu ayrıca, bölgede yapılacak yat limanı için 167 bin metrekarelik bir alan dolgu yapılacağını söyledi.
 
Emlaktasondakika'nın haberine göre; 1 milyar 200 milyon dolar tahmini bedelle satışa çıkarılan Ataköy Turizm Kompleksi'nin ihalesi açık artırma yöntemiyle, 17 Ekim 2012 Çarşamba günü, saat 14.00'te Bilkent TOKİ Toplantı Salonu'nda yapılacak.

NTV