Ataköy 'Betona hayır' dedi

İstanbul Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği, Ataköy Sahili'nde yapılan inşaatlara ve betonlaşmaya dikkat çekmek için protesto yürüyüşü organize etti

Ataköy Betona hayır dedi
06 Ekim 2013 Pazar 16:58 tarihinde eklendi.
Yürüyüşe katılmak isteyen Ataköy sakinleri, saat 12.00’de Geyikli Parkı’nda bir araya geldi. CHP Milletvekili Umut Oran ve Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de Ataköylülerin yanına giderek onlara destek verdi. 
 
Toplanma alanına kimi eşiyle kimi çocuklarıyla kimi de köpeğiyle geldi. Katılımcılar arasında en çok balık adam kıyafetli eylemci ve başlarına huni takanlar dikkat çekti.
 
'ANAYASAYA GÖRE KIYILAR HALKINDIR' 
 
Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Prof Dr. Ayfer Kaynar açıklamada şunları söyledi:
 
"İstanbul’un en eski, modern yerleşim yerlerinden birisi olan Ataköy’den İstanbul’a sesleniyoruz. Bu kıyılar rant için elimizden alınmak istenmektedir. Anayasa'ya göre kıyılar halkındır. Şu anda Anayasa suçu işlenmektedir. Hukuka başvurduk ve davamız kabul edildi. Bilirkişiler buranın kıyı olduğunu kabul etti. Bu koşullar altında denizin içerisine yapılan inşaatlar tüm hızıyla devam etmektedir. Sayın Başbakan’ın Bodrum kıyılarında gördükleri karşısında etkilenmesi bizi umutlandırdı. Zeytinburnu’ndaki siluet değişiklikleri onu rahatsız etti, bizi umutlandırdı. ’1 metrekare yeşil, bizim için de önemlidir’ dedi, bizi umutlandırdı. Şu anda denizin içinde dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş biçimde yaklaşık 800 bin metrekarelik alanda inşaat başlamıştır. Çok geç olmadan farkına varılmasını istiyoruz."
 
'HALKLA DENİZ ARASINA BETON BARAJ'
 
CHP Milletvekili Umut Oran da, "Ataköylülerin kendi sorunlarına sahip çıktıklarını, bunu da demokratik bir şeklilde dile getirdiklerini belirterek, "Kıyılar dolduruluyor. Yeşil bir şekilde betonlaştırılıyor. Ataköylüyle deniz arasına beton bir baraj getiriliyor. Ataköylüler de normal olarak buna karşı çıkıyorlar. İktidarın bu talebi dikkate alması gerekiyor. Aşağı yukarı 167 gün kaldı. İnşallah İstanbul bu rantiyeci zihniyetten, halkı dikkate ve ciddiye almayan zihniyetten 167 gün sonra kurtulacak. Biz yerelde ve genelde iktidar olduğumuzda yeşil alanları halkımıza vereceğiz" dedi.
 
'YEŞİLİMİ, DENİZİMİ, GÜNEŞİMİ KARARTMA'
 
Konuşmalarının ardından eylemciler inşaat alanlarının bulunduğu yere doğru yürüyüşe geçti. Ellerinde "Ataköy sahilinde katliam var", "Kıyılar halkındır", "Van minut TOKİ", "Yeşilimi denizimi güneşimi karartma" yazılı döviz taşıyan eylemciler "İşte AKP işte ucube" şeklinde slogan attı. Sahil yolu kenarında yürüyen grup, inşaat alanlarının kapısında protesto amaçlı düdük çaldı ardından da inşaat alanını çevreleyen metalleri yumrukladı. Yaklaşık bir saat süren yürüyüş sırasında yoldan geçen sürücüler de klakson çalarak eyleme destek verdi. Eylem başlangıç yeri olan Geyikli Parkı’nda sona erdi.

DHA