"Atamalara herhangi bir müdahale yok"

Sağlık Bakanlığı, Denizli'deki doktor atamalarıyla ilgili iddialar üzerine, devlet hizmet yükümlülüğü ve açıktan atama kuralarının bilgisayar ortamında noter tarafından yapıldığını, bilgisayar yerleştirmeyi kişilerin tercih sırasına göre yaptığı için dışarıdan herhangi bir müdahalenin söz konusu olmadığını bildirdi.

Atamalara herhangi bir müdahale yok
06 Ocak 2012 Cuma 18:06 tarihinde eklendi.

Sağlık Bakanlığı, "Vekil kızına, başkan eşine piyango gibi mecburi görev" ve "Kurada memleket çıktı" başlıklı haberlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. 
    
Uzman doktor Feyzahan Ekici'nin, 11 Ağustos 2011 tarihinde yapılan 40. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası ile Denizli Tavas Devlet Hastanesi'ne göz hastalıkları uzmanı olarak tercihi doğrultusunda atandığı belirtilerek, göz hastalıkları branşında genel kurada 47 münhal kadro ilan edildiği ifade edildi. 
    
Açıklamada, "Kura başvuruları incelendiğinde Feyzahan Ekici'nin Denizli Tavas Devlet Hastanesi'ni birinci sırada tercih eden tek kişi olduğu, başka hiçbir hak sahibinin birinci sırada burayı tercih etmediği tespit edilmiştir. Bu nedenle, Feyzahan Ekici ilk tercihine yerleşmiştir" denildi. 
     
-"Müdahale söz konusu değil"- 
     
Doktor Nur Örki'nin ise 30 Kasım 2011 tarihinde çekilen 2011 Yılı 4. Dönem Açıktan Atama Kurasında tercihi doğrultusunda Denizli Buldan Arif Cerit Devlet Hastanesi'ne pratisyen hekim olarak yerleştiği kaydedilen açıklamada, bu açıktan atama kurasında birinci sırada hiçbir adayın tercih etmediği Denizli Buldan Arif Cerit Devlet Hastanesi'ni ikinci sırada tercih eden tek adayın Dr. Nur Örki olduğu, başka bir hak sahibinin ikinci sırada burayı tercih etmemesi nedeniyle Örki'nin ikinci tercihine yerleştiği bildirildi.