"Atamaların takipçisi olacağım"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, öğretmen atamaları ve ücretli öğretmenlikle ilgili soru üzerine “Ücretli öğretmenlik sorunu çözülürse yerine kadrolu öğretmenler atanır ve tahmin o ki epey mesafe alınırız ama bunun biraz yapısal olduğunu da görüyorum. Bu konuyu takip edeceğim” yanıtı verdi.

Atamaların  takipçisi olacağım
01 Aralık 2011 Perşembe 22:23 tarihinde eklendi.

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ülkelerin önemli ve güçlü isimlerinin farklı topluluklarla buluşmasını sağlayan 'YouTube World View' kanalının konuğu oldu.
 
Dünyanın her yerinden internet kullanıcıları, Türkiye ve dünyadan merak ettikleri birçok konuyu Cumhurbaşkanı Gül'e sordu.
 
Cumhurbaşkanı Gül, "Sayın Cumhurbaşkanım benim sorum öğretmen atamaları ile ilgili. 2011 yılında yapılması planlanan öğretmen atamaları ile ilgili önce dönemin Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu’nun, ardından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı sayın Hüseyin Çelik’in yapmış olduğu açıklamalarda 2011 yılı Ağustos ayında tek seferde 55 bin öğretmen alımı yapılacağı vurgulanmıştır. Ancak Ağustos ayına gelindiğindeyse yalnızca 11 bin öğretmen ataması yapılarak 44 bin öğretmen mağdur edilmiştir. Öncelikle bu sorunun çözümü için başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yeni Milli Eğitim Bakanımız sayın Ömer Dinçer ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'le bir görüşme yapmayı düşünüyor musunuz? Bir başka sorum ise ülkemizde ücretli öğretmenlik adıyla uygulamada bulunan ve tamamen haksızlıklar üzerine kurulu bir sistemin kaldırılması ve bunun yerine öğretmen yalnızca kadrolu ve güvenceli olması şeklinde Cumhurbaşkanlığı nezdinde bir girişimde bulunacak mısınız?" sorusuna şu yanıtı verdi:
 
"Bu büyük bir sorun Türkiye'de. Şuradan biliyorum, çok sayıda bana başka kanallarla da mailler, Twitter mesajları, mektuplar, çok sayıda gencimiz bunu bekliyor gerçekten. Daha önce de bunları aldığım için Milli Eğitim Bakanı'yla, hükümetle konuştum bu konuları ciddi bir şekilde ele almaları gerektiğini ve bu konularla ilgili tatmin edici açıklamaların yapılması gerektiğini ve adımların atılması gerektiğini. Eminim ki Milli Eğitim Bakanlığı da hükümet de bu konuyla ilgili elinden gelenleri yapıyordur ve yapacaktır.
 
Sorunun ikinci kısmında çok önemli bir tespit var. Bunlar öğretmen olmayan ama öğretmen olmadığı için öğretmenlik yapan kişilerle ilgili ücretli öğretmenler deniyor. Aslında bunların herhalde büyük kısmı da pedagojik formasyonu yoktur öğretmenlik yapabilmeleri için. Bu niçin uygulamada söz konusu oluyor buna bakmak gerekir. Bir çok valinin de bundan şikayetçi olduğunu biliyorum. Acaba tayin edilen öğretmenler gitmiyor ondan mı? yoksa başka şeyler mi bu konuyu yakından takip edeceğim. Kendisine de burada söz veriyorum bu konuyu yakından takip edeceğim. Bu da bir çözüm olabilirse onların yerine sonradan olduğu gibi diğer öğretmenler kadrolu bir şekilde atanabilirse tahmin edersem ki burada epey mesafe alınır diye düşünüyorum. Ama bunun biraz yapısal olduğunu da görüyorum. Bugün bakanın da açıklamaları var onu da okudum. Bu konuyu takip edeceğim."

NTV