Ataman'dan ayrılık kararı

TBF Başkanı Harun Erdenay, “Ben de milli takım antrenörünün sadece milli takımı çalıştırması konusunda Sayın Aziz Yıldırım ile aynı düşünceleri paylaşıyorum.

Atamandan ayrılık kararı
28 Ağustos 2015 Cuma 15:36 tarihinde eklendi.
TBF Başkanı Harun Erdenay, “Ben de milli takım antrenörünün sadece milli takımı çalıştırması konusunda Sayın Aziz Yıldırım ile aynı düşünceleri paylaşıyorum. Şampiyona sonrası bu konuyu masaya yatıracağız” derken, Ergin Ataman’ın turnuvanın ardından görevi bırakma kararı aldığı öğrenildi.
 
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın önceki gün söylediği, “Ergin Ataman görevde kalırsa milli takıma oyuncu yollamam” sözleri basketbol dünyasında bomba etkisi yarattı. Ataman’ın kendisine dava açtığını kaydeden Yıldırım’ın, “hem milli takım hem kulüp takımı çalıştırması doğru değil” açıklamasına, Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay’ın da destek vermesi ortalığı iyice karıştırdı.
 
Erdenay, “Birkaç gün önce üst düzey bir antrenörü, 10 ay boşta oturtup, 2 ay milli takımı çalıştırmaya ikna etmenin mümkün olamayacağını dile getirmiştim. Biz Sayın Ergin Ataman ile milli takım antrenörlüğü konusunda anlaşma imzaladığımızda, kendisi zaten Galatasaray Kulübü’nün sözleşmeli antrenörüydü. Ben de milli takım antrenörünün sadece milli takımı çalıştırması konusunda Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sayın Aziz Yıldırım ile aynı düşünceleri paylaşıyorum. Bunun değerlendirmesini önümüzde oynayacağımız Avrupa Şampiyonası sonrası yapacağız. Zaten FIBA’nın yeni statüsünde artık kış aylarında da milli takım maçları oynanacak ve sorun kendiliğinden çözülecek” ifadelerini kullandı.
 
DEĞİŞİM MESAJI
 
Erdenay, bu konuyu tartışabileceklerini ama zamanlamanın çok yanlış olduğunu, kısa süre sonra milli takımın çok önemli bir Avrupa Şampiyonası oynayacağını belirtirken, Fenerbahçe Kulübü’nün milli takıma oyuncu göndermeme ihtimalinin bulunamayacağını, Aziz Yıldırım’ın da milli duyguları yüksek bir isim olduğunu vurguladı.
 
Ancak Erdenay’ın sözleri, şampiyona sonrası değişim mesajı olarak algılanırken, Ergin Ataman’ın da kendisine sahip çıkılmaması nedeniyle kırgın olduğu ve Avrupa Şampiyonası’nın ardından milli takımdaki görevini bırakmayı planladığı öğrenildi.
 
DAHA ÖNCE DE OLMUŞTU
 
Fenerbahçe Külübü Başkanı Aziz Yıldırım, benzer resti 2011 yılında da çekmiş o dönemki Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel’le yaşadığı fikir ayrılıklarının ardından milli takıma oyuncu göndermeyeceklerini dile getirmişti. Ancak oyuncuların ve kulübün ceza alacaklarının ifade edilmesinin ardından oyuncular milli takımda yer almış ancak kulüp bünyesindeki yardımcı antrenör, fizyoterapist ve masör görevlerinde bulunan isimlerden seçim yapmaları istenmiş, o isimler de Fenerbahçe’den ayrılmak zorunda kalmıştı.
 
‘Cevap verme hocam’
 
Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, önceki gün Yunanistan’da bulunan milli takım yetkililerini arayarak, Ergin Ataman’ın, Yıldırım’ın açıklamarı hakkında yanıt vermemesini istedi. Ataman’ın sadece milli takıma konsantre olması gerektiğini belirten Erdenay’ın şampiyona sonrasına kadar verilecek her türlü demece karşı olduğu belirtildi.
 
PAZARTESİ BULUŞACAKLAR
 
Başkan Aziz Yıldırım ile Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay’ın pazartesi günü bir araya gelecekleri ve antrenör konusundaki tartışmaları yüz yüze yapacakları öğrenildi. Buluşma talebinin Yıldırım’dan geldiği ifade edilirken, Erdenay’ın, Aziz Yıldırım’dan şampiyona sonrasına kadar tüm tartışmaları askıya almasını isteyeceği belirtildi.
 
‘Hocamızı geri çekmeyeceğiz’
 
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın, Galatasaray Erkek Basketbol Takımı ve A Milli Takım Antrenörü Ergin Ataman için yaptığı açıklamaya sarı-kırmızılı kulüpten cevap geldi. Bildiride şu ifadelere yer verildi:
 
“Sayın Aziz Yıldırım’ın, Ergin Ataman ve Ekrem Memnun’a yönelik iddialarına önce TBF Başkanı Harun Erdenay’ın cevap vermesini bekledik. Erdenay’ın, “Benim de Aziz Yıldırım’a hak verdiğim noktalar var ama” diye özetlenebilecek açıklamasını ciddiye almamız mümkün değildir. Buna rağmen, A Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası öncesinde, tamamen milli duygularla ve bu ülke insanına karşı olan sorumluluğumuzun gereği hocamızı geri çekmiyoruz. Federasyon Başkanı’nın yapması gereken görevi de üstlenerek sporcularımızın en büyük destekçisi olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz.”
 
(Skorer)